Kovács-Seres Hunor

2021.08.22. 21:38

Dinnye, traktorozás és úszás mindenhol

Kovács-Seres Hunor, a Dunaújvárosi KSE úszója – engedjük meg magunknak ezt a megjegyzést, hogy – különös, de mindenképpen figyelemre méltó figura. Korosztályában, a serdülők között a 2021-es szezonban sikert sikerre halmozott.

Agárdy Csaba

Fotós: Zsedrovits Eniko

Fotós: Zsedrovits Eniko

A sport mellett keményen dolgozik a családi mezőgazdasági vállalkozásban, szeptembertől Dunaújváros egyik legerősebb középiskolájának, a Rudasnak a tizedikes tanulója lesz. Olyan „apróságokról” már ne is emlékezzünk meg, mint amikor a koronavírus-járvány miatt az uszodákat sportolásra sem lehetett kinyitni, ő a cecei kerti tavukban rótta a hosszakat, és készült a versenyekre.

Vele beszélgettünk, és kértük arra, értékelje a szezonját.

– Három jelentős versenyem volt az idén, a szegedi nyílt vízi országos bajnokság, amit megnyertem, majd Párizsban a nyílt vízi Európa-bajnokság, 5000 méteren ott is első lettem, amíg a mixhajóban negyedik helyen végeztünk. A medencés serdülő országos bajnokságon pedig két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztem. Úgy érzem, nagyon jól sikerült ez az évem, edzőmmel, Szabó Gergővel az első számú célunk a nyílt vízi Európa-bajnokságon való jó szereplés volt. A serdülő országos bajnokságon 400 méter gyorson hét tizeddel maradtam el a korosztályos országos csúcstól, ez reménykeltő, hiszen még jövőre is serdülő leszek. Összességében elmondhatom, jobban sikerült a szezonom, mint amire számítottam.

Kovács-Seres Hunor remek szezont tudhat maga mögött, Európa-bajnok lett
Fotó: Szabóné Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Hunor kétlaki életet él, hiszen cecei: hét közben Dunaújvárosban lakik a nagyapjánál, a hétvégéket pedig otthon tölti Cecén. Az, hogy nagy munkabírású, kitartó ember, az ebből a kétlakiságból is kiderül.

– Hét közben járok az úszóedzésekre és a Rudas középiskolában tanulok. Hétvégén, amikor hazautazom a családi gazdaságban segítek. A szüleim dinnyetermesztéssel foglalkoznak, ott is van tennivalóm bőven, de az állattartásba is besegítek, sőt ha kell, traktorra is ülök.

A dunaújvárosi úszók jelenleg szabadságukat töltik, szeptember 1-jéig tart ez az időszak. Akkor viszont megkezdődik a kőkemény felkészülés. Kovács-Seres Hunornak októberben lesz az első megmérettetése, a medencés hosszú távú bajnokságon indul 1500 és 5000 méteren.

Arra a kérdésünkre, hogy melyik szakág áll hozzá közelebb, a medencés vagy a nyílt vízi, így válaszolt:

– Egyelőre mindkét szak­ággal ugyanúgy foglalkozom, ugyanúgy készülünk az edzőmmel. Később döntök majd az addigi tapasztalatok alapján arról, hogy melyiket választom, a medencében, vagy a nyílt vízen lehetek sikeresebb.

A nyílt vízi úszás az utóbbi hetekben reflektorfényben volt az országban, hiszen Olasz Anna negyedik, Rasovszky Kristóf pedig második lett az olimpián. Ami érdekes, hogy Hunor a saját Európa-bajnoksága előtt velük készült.

– Jó dolog volt velük együtt edzeni, sokat segítettek nekem. Természetesen néztem az olimpiai versenyüket, szurkoltam, és nagyon örültem a sikerüknek.

Ki tudja, lehet, hogy a 2024-es párizsi olimpián már Kovács-Seres Hunornak is szurkolhatunk, drukkolhatunk a nyílt vízi úszóversenyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában