Celje

2021.07.14. 21:46

Tovább menetelnek hibátlanul az elődöntőbe

Norvégia edzője korábban azt mondta, szerinte az Európa-bajnokság legjobb csapata a magyar

Gallai Péter

Koronczai Petráék a legjobb négy között vannak Fotó: EHF

A magyar női juniorkézilabda-válogatott tovább folytatta hibátlan menetelését a korosztályos szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon, ahol a középdöntőben kedden a franciákat – ez a siker már elődöntőt ért –, szerdán pedig immár tét nélküli találkozón a horvátokat múlta felül fölényesen.

A péntek esti elődöntőben a svéd-dán-orosz hármas valamelyikével, a másik csoport második helyén végző válogatottal találkozik ifj. Kiss Szilárd együttese, amelyben Farkas Johanna, a DKKA új játékosa is szerepel, illetve két korábbi tagja, Németh Kata és Koronczai Petra.

A lányok a franciákat 20–16-ra győzték le, ami azért is volt nagy fegyvertény, mert a gallok is hibátlan mérleggel álltak a találkozóig, és a legkomolyabb ellenállást fejtették ki. Farkas három találattal vette ki a részét a sikerből. A szerdai találkozóra akár tartalékolhatott is a szakmai stáb, azonban a magyar csapat lendülete nem tört meg, és sima diadalt aratott.

Magyarország– Horvátország 35–24 (16–9)

Magyarország: Németh K. (kapus), Ferenczy D., Kukely A. 2, Kajdon B. 3, Bánhidi B. 3, Mlinkó Zs., Vámos M. 2. Cserék: Bukovszky A. (kapus), Juhász G. 6, Ballai B. 4, Besszer B. 3, Koronczai P. 3, Mérai M. 3, Világos D. 3, Farkas J. 2, Ferenczy D. 1, Faragó L. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.

A mérkőzés emberének választott Németh Kata azt nyilatkozta a kontinenstorna honlapján, hogy jól játszottak, de a koncentrációjuk azért nem volt a legmagasabb szinten.

– Amikor viszont sikerült megtartani azt, akkor fokozatosan tudtuk építeni az előnyünket, de aztán a figyelem is csökkent. Jól játszunk csapatként, ennek is köszönhetőek ezek a kiváló eredmények – mondta.

Egyébként a csoportkörben tíz góllal legyőzött Norvégia – ami minden korosztályban nagy diadalnak számít – szakvezetője, Tore Johannessen már akkor azt mondta, szerinte Magyarország az Európa-bajnokság legjobb csapata. Ettől már csak két mérkőzés választja el Magyarországot. A harmadik helyért és az aranyéremért vasárnap rendezik meg az összecsapásokat. GP

Koronczai Petráék a legjobb négy között vannak
Fotó: EHF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában