strandkézilabda

2021.07.12. 20:56

Aranyérmet ért ez a várnai strandolás

Kontinensbajnoki címmel tért haza a bulgáriai Várnában rendezett leány U17-es strandkézilabda-Európa-bajnokságról a magyar válogatott, amelynek keretében ott volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia két fiatal tehetséges játékosa, Bartók Dorina és Szabó Aida. A szakmai stábban pedig ott volt a DKKA kapusedzője, Győri Ágnes is.

Szabó Szabolcs

Várna július 8. és 11. között adott otthont az U17-es leány és fiú kontinensbajnokságnak. A Pinizsi Zoltán szövetségi edző által irányított fiatal hölgyek a csoportmérkőzések során három sima győzelmet arattak: Magyarország–Horvátország 2–0 (30–10, 24–15), Magyarország–Franciaország 2–0 (19–8, 27–20), Magyarország–Szlovénia 2–0 (16–8, 22–10). A középdöntőben szintén három mérkőzés várt a magyar csapatra, amely Bartók Dorinával és Szabó Aidával a soraiban ezt az akadályt is könnyedén vette: Magyarország–Oroszország 2–0 (14–12, 24–21), Magyarország–Németország 2–1 (24–19, 22–25, 9–6), Magyarország–Ukrajna 2–0 (25–15, 19–12). Az elődöntőben a szintén esélyesnek számító spanyolokkal kerültek szembe a hölgyek.

Jogos az öröm – veretlenül ért fel Európa trónjára a magyar csapat Fotó: utanpotlassport.hu

Az első szettet magabiztosan nyerték a magyarok, majd a hispánok kiegyenlítettek, így jöhetett a szétlövés, amelyben a mieink bizonyultak jobbnak: Magyarország–Spanyolország 2–1 (17–12, 10–20, 7–6). A fináléban a hollandok hozták az első szettet, ám Szabó Aidáéknak sikerült visszakapaszkodni, így ismét jöhetett a szétlövés, amely a magyar lányok sikerét hozta: Hollandia–Magyarország 1–2 (25–20, 14–19, 4–7). Az eurohandball.com szakportál tudósításában kiemelte Bartók Dorina hálóőr fináléban nyújtott kiemelkedő teljesítményét. A magyar korosztályos válogatott immáron nyolcadik alkalommal léphetett trónra az Eb-n.

Boldogság a várnai tengerparton Fotó: eurohandball

Pinizsi Zoltán szövetségi edző így nyilatkozott a döntőt követően a szövetség honlapján:

– Fantasztikus, győztes Eb-n vagyunk túl! Szeretnénk megköszönni a segítséget a stábnak, Varga Dénesnek, Győri Ágnesnek és Petrovszki Katalinnak, Neukum Tamás szakmai igazgatónak és a Magyar Kézilabda Szövetségnek, de mindenekelőtt a csapatnak és a családomnak! Szép hagyományt tudtunk követni az újabb Európa-bajnoki arannyal. Nagyon büszke vagyok a lányokra, köszönjük a szurkolást. Jövőre világbajnokság és Európa-bajnokság is lesz, komoly feladatok, de állunk elébe!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában