kajak-kenu

2021.07.01. 21:56

Ahol táboroztak, mától vidékbajnokság rajtol

Péntektől vasárnapig Fadd-Domboriban rendezi meg a kajak-kenu szövetség a vidékbajnokságot, ahol a Dunaújvárosi KSE népes küldöttsége vesz részt. Ez a megmérettetés egy állomás az országos bajnokság felé bizonyos korosztályokban és szakágban.

Gallai Péter

– Hosszú távon mindenki indulhat az ob-n, ötszáz és ezer méteren itt kell kvalifikálni, általában a döntő mezőnye, az első kilenc jut tovább, de ez sem érvényes minden korosztályra, és függ a létszámtól is. Bár ez is egy nagyon komoly verseny, hiszen egyedül a budapesti régió klubjai nem lesznek itt, számukra ugyanekkor rendezik meg a saját versenyüket, és onnan is hasonlóképpen juthatnak tovább a sportolók – mondta Molnár Gergely, a klub vezetőedzője.

A nyári tábor alatt megismerkedhettek a faddi vízzel Fotó: DKSE

Hangsúlyozta, a gyermek, a kölyök, a serdülő korosztály elejének olyan sok rangos versenye nincsen idehaza. Éppen ezért számukra ez jó állomás lesz, hogy felmérjék magukat az erős mezőnyben, utána még egy lépés az ob, ami a legmagasabb fokú mérce. A DKSE részéről akit tudnak, elindítják, persze ha rendszeresen látogatják az edzéseket.

– A gyerekek várják és készültek is erre a viadalra, háromnapos lesz, így hosszú hétvége elé nézünk. Faddon elég hullámos a víz, de bízom benne, nem tréfál meg minket, és mindenki jól fog szerepelni. Várjuk a jó eredményeket, és remélem, nem egy kajak-kenusunk dobogós helyezésében – tette hozzá.

Egyébként a helyszín nem ismeretlen, ugyanis június közepén a nagy edzőtábort itt rendezte meg a szakosztály, ezen – mindenkit beleszámolva – 83-an vettek részt.

– Ez jó is volt, mert minden edző minden csoporttal tudott gyakorolni, igaz, a versenypályától öt kilométerre voltunk, de azok, akiknek a vidékbajnokság meghatározó lesz, tudtak ott is gyakorolni. A többiek számára pedig kiváló tapasztalat volt megismerni a vízfelületet, ami nem lesz ezáltal ismeretlen péntektől. Az egyhetes tábor egyébként nagyon jól sikerült, és eredményes volt, a munka mellett természetesen a strandolás sem maradt el, ami az óriási hőségben nagy felüdülés volt a gyerekeknek. A héten már formába hozó edzések voltak, bízom benne, mindenki kihozza magából a maximumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában