tíz edzőmeccs

2021.07.19. 19:54

A jól megérdemelt pihenő után elkezdték a munkát

Hat hét szünet után hétfőn az első edzésekkel elkezdte a felkészülést a következő szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Gallai Péter

2021.07.19. Elkezdtek edzeni a Dunaújvárosi Kohász Kézilaba Akadémia felnőtt női csapata Dunaújváros Stadion Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – Egy kivételtől, a vasárnap U19-es Európa-bajnoki címet szerzett Farkas Johannától, aki egy hét pihenőt kapott, mindenki megjelent az első gyakorláson, és a játékosok nagyon örültek egymásnak. A régiek megölelték egymást, az új magyar társakat és a légiósokat pedig mindeki egyaránt szeretettel fogadta.

Vágó Attila vezetőedző a délutáni edzés előtti eligazításon, ahol a focinak igen komoly tétje volt Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Egyébként, ha már szóba kerültek a külföldiek, rájuk magyar nyelvórák is várnak, hogy egyrészt a szakszavakat minél előbb elsajátítsák, másrészt alapvetően tudjanak kommunikálni a csapattársakkal, a szurkolókkal. Ezt fontosnak tartják a klubnál.

Vágó Attila vezetőedző húsz tagú kerettel kezdte a munkát, közte vannak fiatalok is, akik később visszatérnek az utánpótláshoz. –

Vérre menő focival kezdtek, a vesztes csapat sütit vagy kávét fizet

Mindenkire ráfért a pihenés, nagyon hosszú és fárasztó szezont zártunk, negyven tétmeccsünk volt, abból harmincat tavasszal játszottunk le, a halasztások, a karanténok miatt. Az első három-négy hét tehát csak a pihenésről szólt, utána már kaptak házi feladatot a lányok. A vegyes felkészülésben hiszek, így már első nap is előkerült a labda, délelőttönként elsősorban a fizikai fejlesztésen van a hangsúly, délután komplex foglalkozások vannak. Az előző csapat magja egyben maradt, van nyolc–tíz ember, akiknek nem lesz újdonság amit mondok, a legfontosabb az lesz, hogy az újakat beépítsük minél előbb ebbe a szisztémába. Egyedül Nick korábbi sérülése okoz még gondot, aki nem tud még teljes értékű munkát végezni – nyilatkozta a szakember.

Arra a kérdésre, milyen csapatot szeretne látni az új szezonban, erről azt mondta, továbbra is kemény védekezést és az abból történő gyors játékot szeretnék forszírozni. A felkészülés alatt tíz edzőmeccs vár a Kohászra, ebből négy sima lesz, a többit egy békéscsabai, kisvárdai és siófoki nemzetközi tornán vívják majd.

Ami a keretet illeti, azokat tudták szerződtetni – ebben a vezetőség nagyon partner volt –, akikről szakmailag úgy gondolták, hogy beleillenek a csapatba. Emellett az emberi oldalakat is megvizsgálták, hiszen szeretnének továbbra is erős közösséget alkotni a pályán és azon kívül is.

Szeretnének előrébb lépni a tabellán

Ami a szezonbeli célokat illeti, konkrét elvárásokat még nem fogalmaztak meg, ezzel megvárják a felkészülési időszak végét, hogy lássák a saját erejüket is, illetve az ellenfelekét is. – Azért azt elmondhatom, mindig egy lépcsőfokot, egy picit kell előrelépni, mint ahol befejeztük az előző szezont. Nem szeretnék nagy álmokat kergetni, de azért egy-két pozícióval szeretnénk előrébb végezni a bajnokság végén a csapatommal – mondta Vágó Attila, aki nagyon bízik abban, hogy a felkészülést, a szezont nem fogja már befolyásolni a koronavírus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában