vízilabda

2021.07.30. 20:00

A japánok ellen sem lehetett biztosra menni

Az olimpiai női vízilabdatorna előtt a legkönnyebb találkozónak ígérkezett a japánok elleni meccs. A házigazdák alaposan megnehezítették a mieink dolgát. A lényeg azonban, hogy meglett a győzelem, így már biztosan negyeddöntősök Gurisattiék.

MTI/Szabó Szabolcs

Tokió, 2021. július 30. A japán Ura Eruna és Gurisatti Gréta a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Japán – Magyarország mérkõzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 30-án. A magyar válogatott 17-13-ra gyõzött és így biztosította helyét a legjobb nyolc között. MTI/Illyés Tibor

Tokió Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes, világliga-második együttese három forduló után két győzelemmel és egy döntetlennel áll, a következő mérkőzését pedig Kínával vívja vasárnap.

Magyarország–Japán 17–13 (3–4, 4–3, 5–3, 5–3)

Gólszerzők: Parkes 6, Szilá­gyi 4, Keszthelyi, Gurisatti 3-3, Vályi 1, illetve Arima, Inaba 4-4, Hasida, Kudo 2-2, Kavagucsi 1.

A japánok az első két negyedben alaposan megnehezítették a magyarok dolgát. Bíró Attila válogatottja csak a második félidőben tudott előnyt kiharcolni, és azt sikerült megőriznie a végjátékra.

Szilágyi Dorottya négy gólig jutott a japánok elleni találkozón, vasárnap Kína következik Fotó: MTI

„Örülhetünk a győzelemnek, kis szódával elment” – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány az MTI-nek. „Voltak periódusok, amikor nehézségeink adódtak, néhány játékvezetői ítélet pedig nem könnyítette meg a helyzetünket, de ehhez hozzá vagyunk szokva.” A szakvezető hozzátette, az utolsó másfél negyedben „megmutatkozott egy-két játékosunk karaktere”, és a csapat keményebben beleállt a mérkőzésbe. A következő, kínaiak elleni találkozóról Bíró azt mondta, azon nagyjából hasonló teljesítményt kell nyújtania az együttesnek, mint az Egyesült Államokkal szemben egygólos különbséggel megnyert meccsen. „Nagyon nehéz lesz, mert a kínaiak egy fizikális, erővízilabdát játszanak” – fogalmazott a kapitány. A hatgólos Parkes úgy értékelt, csapattársai nagyszerű labdákat adtak neki, és jól olvasták a mozgását: „A következő mérkőzéseken védekezésben többet kell nyújtanunk, de mindannyian tudjuk, hogy képesek vagyunk ennél sokkal jobban játszani. Remélem, hogy ezzel a maival a torna számunkra legrosszabb meccsén túl is vagyunk” – nyilatkozta.

A félidőben csereként a kapuba álló Gangl Edina elárulta, előzetesen már megbeszélték, hogy Magyarival „felesben” fognak védeni, de az csak közvetlenül az összecsapás előtt dőlt el, hogy nem ő kezdhet. „Lehetséges, hogy egy picit át tudtam segíteni a lányokat a holtponton. Miután beálltam, próbáltam hangosan irányítani őket, mert úgy éreztem, hogy addig nem működött megfelelően a kommunikáció” – mondta el Gangl.

A csoport másik rangadóján az USA 18–5-re kiütötte az orosz válogatottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában