amerikai foci

2021.07.02. 21:13

A Gorillák már most letépnék a Leveleket

A hazai amerikaifutball-bajnokság Divízió II záró fordulójában a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz szombaton Levelekre, a Levelek Spartans együtteséhez utazik, ahol 15 órától lép pályára. Cél a pozitív mérleg megszerzése.

Morva Dávid

2021.05.30. DAK Acél Gorillaz - Jászberény Wolverines Amerikai foci mérkőzés Dunaújváros Radari Sporttelep Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A nem egészen két héttel ezelőtti hazai találkozón begyűjtött vereség miatt biztossá vált, hogy idén nem jut rájátszásba a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz. A szezonnak ezzel azonban nincs vége. A gorillák ezúttal a Levelek Spartans együtteséhez látogatnak, abban a reményben, hogy ha a playoff nem is, legalább a pozitív mérleg meglegyen.

Ez azonban nem ígérkezik könnyű feladatnak, legalábbis az elnök, Madarász Attila szerint: – Igazi ki-ki meccs­re számítok, amelyen mindenképpen győzni szeretnénk, mert a pozitív mérleg mellett a harmadik helyen végeznénk a csoportban. A Levelek csapata a régi Nyíregyháza Tigersből kilépett játékosokból tevődik össze, többek között az U20-as válogatott irányítója, és vannak ügyes elkapóik is. Hasonló erőkből álló csapat, mint amilyen a miénk. A felkészülésünk nem volt a legjobb, sok sérültünk van.

Jelenleg mindkét csapat 2-2-es mérleggel szerepel a Divízió II-es bajnokságban, és a számok alapján a hazaiak számítanak az esélyesebbnek, ugyanis mind a szerzett, mind pedig a kapott pontokat tekintve jobb a mérlegük, mint a dunaújvárosiaknak.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában