vízilabda

2021.06.17. 20:30

Parádés játékkal nyertek az Európa-bajnok ellen

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön a világliga szuperdöntőjének negyeddöntőjében az Európa-bajnok spanyol csapattal találkozott, és végig vezetve nyert. A sikerben tevékeny része volt a DUE-Maarsk játékosainak.

Gallai Péter

Gurisatti Gréta egy góllal járult hozzá a sikerhez Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

Egy győzelemmel – Japán – és két vereséggel – Oroszország, Kanada – csoportja harmadik helyén zárt Bíró Attila csapata, így a csütörtöki találkozón a másik ágról egy nehéz ellenfél, a második helyen zárt, Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Spanyolország következett. A kapitány döntése alapján ezúttal a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics összes vízilabdázója, Magyari Alda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya is a csapatba került.

Magyarország– Spanyolország 10–8 (3–3, 3–1, 2–2, 2–2)

Magyarország: Magyari, Kasó (kapusok) – Szilágyi 1, Vályi, Gurisatti 1, Illés, Szücs, Keszthelyi 3, Parkes 2, Leimeter, Garda 2, Gyöngyössy 1, Rybanska.

Kiválóan kezdett a magyar csapat, amely eddigi legjobb formáját mutatva végig irányította a mérkőzést, és egyszer sem engedte ki a vezetést a kezéből. 4–4 után 7–4-re, majd az utolsó negyed felénél 10–6-ra vezettek a lányok. A meccs képében nem volt benne, hogy a spanyolok fordítani tudnának, a remekelő válogatott így a torna legfontosabb meccsét nagyszerű játékkal húzta be.

Az egészen szenzációsan, hatvanhárom százalékkal védő Magyari Alda azt mondta, nagyon elfáradt a végére, de mindenképpen úgy állt a meccshez, hogy most nyerniük kell. – Tudtam, amennyiben tíz gól alatt kapunk, akkor biztosan többet lövünk a spanyoloknál, ebben biztos voltam. Nagyon jó volt a védekezés, azt beszéltük meg, inkább erre helyezzük a hangsúlyt, ami sikerült. Ezt a játékot kell továbbvinni – nyilatkozta a dunaújvárosiak tehetsége.

Magyari Alda szenzációsan teljesített a kapuban

– Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem egy olimpia, de azért egy kiemelkedően jó, szakmailag is erős torna, ahogyan a szervezést tekintve is egyébként. Jó lenne érmet szerezni, ehhez most közelebb került a csapat. A spanyolokkal a legutóbbi találkozásunk alkalmával is mi jöttünk ki jobban a meccsből, két-három góllal vezettünk, a végére egy maradt belőle. Most is vezettünk többel már, és annak ellenére, hogy a játékvezetői felfogás a végén megváltozott, hogy egy kicsit szorosabbá tegye a meccset, végül így is magabiztosan nyertünk. A regnáló Európa-bajnok ellen végig vezettünk, azért ez egy ritka dolog, főleg, mert egy komplett kerettel felálló spanyol válogatott volt a mai ellenfelünk. A védekezés és a kapusteljesítmény volt a siker kulcsa – idézte Bíró Attilát a Magyar Vízilabda-szövetség helyszíni tudósítása.

A csapat az elődöntőben pénteken este a kanadaiakkal találkozik, akiktől a csoportkörben 13–12-re kikapott.

Gurisatti Gréta egy góllal járult hozzá a sikerhez
Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában