Foci EB

2021.06.15. 21:41

Pár perc hiányzott a bravúrhoz – jönnek a franciák, a németek

A magyar válogatott 3–0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának keddi összecsapásán, a Puskás Arénában.

MTI/Szabó Szabolcs

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Portugáliával szemben: négy döntetlen mellett ez volt a tizedik veresége. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán a németek vendége lesz Münchenben.

Az újvárosi fiatalok is nagyon várták már az első meccset
Fotók: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, F csoport:

Portugália–Magyarország 3–0 (0–0)

Helyben is megteltek a teraszok a szurkolókkal

Budapest, Puskás Aréna, 55 662 néző, v.: Cüneyt Cakir (török). Gólszerzők: Guerreiro (84.), Ronaldo (87., 92., előbbit 11-esből). Sárga lap: Rúben Dias (38.), illetve Nego (80.), Orbán (86.).

Portugália: Rui Patrício – Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Danilo, William (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Joao Moutinho, 89.) – Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.), Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.)

Baráti hangulatban nézték a meccset az újvárosi szurkolók

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Kleinheisler (Sigér, 78.), Nagy (Varga R., 88.), Schäfer (Nego, 66.), Fiola (Varga K., 88.) – Szalai Á., Sallai (Schön, 78.)

Varázslatos hangulatot teremtettek a Puskás Arénában a magyar szurkolók Fotó: MTI

A találkozó kezdetére több mint 55 ezer néző gyűlt össze a Puskás Aréna lelátóin, a magyar válogatott törzsszurkolói teljesen megtöltötték a számukra kijelölt, kapu mögötti szektort. A magyar Himnusz alatt a hazai drukkerek egész szektoros élőképpel – amely a budapesti Hősök terén látható Gábriel arkangyal szobrot mintázta –, illetve egy „Dicső fényedben ragyogj újra, Magyarország” feliratú kiírással készültek. A portugál szurkolók egy félszektoros zászló kifeszítésével adták meg az alaphangot csapatuknak.

Szalai nagyot küzdött az egész találkozón Fotó: MTI

Nem kellett sokáig várni a címvédő első helyzetére: Diogo Jota az 5. percben ugyan rosszul vette át a labdát, amikor 30 méterre a magyar kaám három védő gyűrűjében így is tüzelni tudott, 18 méteres lövését Gulácsi szép vetődéssel védte. A 26. percben aztán a házigazda játékosai könnyelmű, tizenhatos előtti labdaeladása után Bernardo Silva került gólhelyzetbe, Willi Orbán azonban az utolsó pillanatban bravúros becsúszással szerelni tudott a hazai kapu előterében. A játékrész második felében – a hazai drukkerek folyamatos buzdítása mellett – a magyarok előtt adódott pár ígéretes kontralehetőség és szabadrúgás, utóbbiak egyikéből – Sallai beadása után – a csapatkapitány, Szalai Ádám fejese révén megszületett a hazaiak első, kaput eltaláló kísérlete. A fordulás után, amikor kiszabadult a szorításból a hazai csapat, akkor előbb Szalai, majd Sallai távoli lövésével jelezte, hogy nem mondott le a támadásépítés lehetőségéről.Az utolsó húsz perc kezdetére sem tűnt fáradtnak fizikálisan és mentálisan sem a magyar csapat, amely továbbra is óriási elszántsággal és szervezettséggel küzdött jobb képességű ellenfelével szemben.

A 84. percig bírta a nyomást a magyar válogatott

Ráadásul amikor ritkán lehetősége nyílt, ígéretes kontrákat is vezetett, ezekből azonban komoly helyzet végül nem alakult ki, mígnem Schön jobb oldali kiugrása után védőjét kicselezve a rövid sarokba lőtt, csakhogy lesről indult a magyar támadó. Portugália ezt kegyetlenül kihasználta: egy megpattanó lövéssel vezetéshez jutott, amitől megtört az addig majdnem kifogástalanul működő magyar csapat és védelem.

A portugálok legjobbja ezúttal is Ronaldo volt Fotó: MTI

A címvédő a hátralévő néhány percben még kétszer betalált: az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo előbb büntetőből, majd egy gyönyörű akció végén volt eredményes.

Szalai nagyot küzdött az egész találkozón
Fotó: MTI

A vereség ellenére a magyar csapatot vastapssal jutalmazta a Puskás Aréna lelkes közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában