amerikai foci

2021.06.21. 21:04

Nagy vereségbe szaladtak bele a hőségben

A DAK Acél Dunaújváros Gorillaz vasárnap a CFS Guardians ellen lépett pályára és szenvedett 45–7-es vereséget. A dunaújvárosiak esélyei a rájátszásba jutásra ezzel nagymértékben lecsökkentek.

Morva Dávid

Fotó: LI

Vasárnap a nagy meleg mellett az eddig hibátlan CFS Guardians együttesével is meg kellett küzdenie a Gorilláknak, ha életben akarták tartani a rájátszásba jutás reményét. Az előjelek nem a hazaiaknak kedveztek, hiszen, bár hazai környezetben rendezték a találkozót, az ellenfél egyrészt jobb mérleggel rendelkezett a találkozót megelőzően, valamint a dunaújvárosiaknak sok hiányzója is volt, ami nem jelentett sok jót.

Földre vitte az ellenfél a hazai csapatot Fotó: Laczkó Izabella
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A találkozót a vendégek kezdték jobban, akik már az első negyedben egy mezőnygóllal megszerezték a vezetést (0–3) majd egy touchdownnal 10 pontra növelték az előnyüket. A második játékrészben mindkét együttes vezetett ígéretesnek tűnő támadásokat, ám sokáig nem változott az eredmény. A nagy adok-kapokból végül a vendégek jöttek ki jobban, egy újabb touchdownt szereztek, és a jutalomrúgás is sikeres volt (0–17). A bajt tovább tetézte, hogy a negyed hajrájában ismét eredményes volt a szegedi csapat, így a félidőben már 0–24-es hátrányban voltak a gorillák. A nagyszünetet követően a vendégek, már a negyedik touchdownjukat szerezték, ezzel gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. Ezt követően Bakos a szépségtapaszt ugyan megszerezte egy szemfüles labdaszerzést követően (7–31), de erre rögvest válaszoltak a szegediek, akik a záró játékrészben is pontokat tettek fel a táblára, kialakítva ezzel a 45–7-es végeredményt.

A mérkőzésen az előzetes információkkal ellentétben mégis csak pályára lépő Madarász Attila, aki egyben a klub elnöke is, ekképp értékelt: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, hiszen az első támadásnál eladtuk a labdát, aminek következtében az ellenfél egy field goalig eljutott. Sajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna, sokat is hibáztunk, elfogyott a védelmünk, folyamatosan kaptuk a pontokat, a támadófal pedig nem tudott olyan mértékű nyomást kifejteni, hogy megzavarja a Guardians játékosait. Nincs mit tenni, július 4-én játszunk a szezonban utoljára Leveleken, ahol szeretnénk győzni, a pozitív mérleg reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában