vízilabda

2021.06.30. 20:00

Nagy büszkeség a klubnak a négy olimpiai résztvevő

Kedden kiderült, hogy a Dunaújvárosi Egyetem-­Maarsk Graphics négy vízilabdázója lesz a tagja a tokiói olimpián szereplő női válogatottnak. Bíró Attila szövetségi kapitány hivatalos bejelentése előtt nem akárkik üzentek ennek kapcsán a lányoknak. A dunaújvárosiaknak dr. Kemény Dénes, a Tankcsapdából Lukács László, a sportági legenda, dr. Faragó Tamás és az ismert színész, Csuja Imre.

Gallai Péter

Arról szerdai lapszámunkban számoltunk be, hogy a felnőttválogatott bő keretében lévő dunaújvárosi játékosok közül négy ott lehet az ötkarikás játékokon, miután ezt hivatalosan bejelentette a szövetségi kapitány. Horváth Brigitta már korábban átkerült az Universiade-csapathoz, a többiek viszont mindannyian kivívták a helyüket az utazó csapatban.

Eme esemény kapcsán nem akárkik üzentek női válogatottunk tagjainak. Bíró Attila szövetségi kapitány szervezésében és ötlete nyomán küldött egy-egy üzenetet a csapat szimpatizánsai közül több ismert sportoló, zenész, színész, közéleti szereplő. Például Gulácsi Péter, Lovasi András, Trokán Nóra, dr. Csernus Imre, Hosszú Katinka, vagy épp Kovács Patrícia. Mindenki egy játékos nevét ismertette, majd neki, illetve az együttesnek mondta el üzenetét és jókívánságát.

A világliga-ezüst után reméljük, a DUE-Maarsk négy játékosa, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya, Garda Krisztina és Magyari Alda legalább ilyen színű éremmel térhet haza Tokióból Fotó: DUE-Maarsk

Ami a DUE-Maarsk tagjait illeti, a 2-es sapkát viselő Szilá­gyi Dorottyának dr. Kemény Dénes az alábbit mondta: – Kilencéves korod óta ismerjük egymást, még Új-Zélandon találkoztunk először. Egyikőnk sem gondolta, hogy egyszer tőlem fogod megtudni, hogy mész az olimpiára. Elég lesz, ha úgy játszol, ahogyan tudsz, és akkor meglesz az érem. Hajrá!

A 4-es sapka tulajdonosát a Tankcsapda frontembere, Lukács László közölte. – Valóban örömmel mondhatom el azt, hogy az olimpiára utazó női vízilabda-válogatott tagja, ráadásul pályafutása során első alkalommal Gurisatti Gréta. Szóval, hajrá, Gréta, hajrá, csajok, hajrá, magyarok!

A 12-es számhoz érve a sztárszínész, Csuja Imre jelentkezett. – Szia, Garda Kriszta, nehogy sokkot kapjál! Ugyanis tőlem tudod meg, hogy a riói után mész a tokiói olimpiára is! „Ízirájder”, várjuk a nagy lövéseidet kisanyám! Puszi.

Végül, de nem utolsósorban a 13-as sapkánál nem más, mint a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, dr. Faragó Tamás következett.

– Nagy öröm és büszkeség, hogy az olimpiára utazó csapat tagja Magyari Alda. Gyerekkori álma valósult meg, azt hiszem tehetsége, kitartása, hite és akarata méltóvá tette arra, hogy bekerüljön a csapatba. Kívánom, hogy Alda a többi lánnyal együtt főszereplője legyen a Tokióban sikeresen szereplő együttesnek. Mit mondhatnék a végére. Hajrá, Alda! Hajrá, csajok! Hajrá, magyarok!

A döntés után megszólítottuk Primász Ágnes szakosztályvezetőt, aki azzal kezdte, a klubjuk erősségét mutatja, hogy az öt újpesti mellett ők négy vízilabdázót adnak az ötkarikás gárdába.

– Ez abszolút tükrözi, amit egész szezonban mutatott a két klub, nagyon bíztunk benne, hogy ez a négy öt lesz, sajnos Horváth Brigittának most nem sikerült, de azt gondolom, lesz még lehetősége rá. Alapvetően Garda Krisztinának ez lesz a második olimpiája, a többi három lánynak az első. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, és hogy ez így sikerült. Gurisatti Gréta évek óta tudatosan csak ezért dolgozott, Szilá­gyi Dorottya is a válogatott alapembere lett, Magyari Alda pedig a legjobb döntést hozta, hogy hozzánk igazolt. Hiszen olyan körülményeket tudtunk biztosítani neki, ami abszolút a fejlődését szolgálta. Tényleg kimagasló teljesítményt nyújtott, egy év alatt nagyon nagy lépcsőfokot lépett előre, és meg is dolgozott azért, hogy ott lehessen az olimpián.

Két mérkőzés Kanadával

Két, igen izgalmas mérkőzéssel hangol Bíró Attila csapata az olimpia előtt. Hétfőn este (19.30) és kedden kora délután (14 óra) a világliga szuperdöntőjének athéni elődöntőjében legyőzött Kanadával játszik a női válogatott hivatalos mérkőzéseket a Seat Kupán a budapesti Hajós uszodában. A mérkőzések látogatása védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges, amit a belépésnél szükséges felmutatni érvényes személyi igazolvány kíséretébe. A válogatott tagjai ezt követően egy hetet még Magyarországon lesznek, majd július 14-én indulnak Japánba, ahol az átállás mellett edzőtáborozik is még a csapat a július 26-án kezdődő torna előtt, amelynek első csoportmérkőzésén Oroszország lesz az ellenfelünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában