jegyzet

2021.06.13. 20:04

Lyonban sikerült

Gróf András

Budapest, 2021. június 4. Nemanja Nikolic (k), Gulácsi Péter (b) és Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó-mérkõzés végén Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én. Magyarország-Ciprus 1-0. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Több szempontból is rendhagyó lesz a pénteken rajtolt labdarúgó Európa-bajnokság. Már az is egyedi, hogy a 2020-as kontinensviadalt 2021-ben rendezik, de a lebonyolítás is alaposan eltér a hagyományostól. Az eddigi tizenöt Eb-t általában egy ország rendezte. Csupán három alkalom volt, hogy két, szomszédos állam közösen bonyolította le a viadalt. Ezúttal azonban nincs konkrét házigazdája az eseménynek, hiszen az UEFA tizenegy tagországának tizenegy városában rendeznek mérkőzéseket. Különleges élményt jelent számunkra, hogy Budapest az egyik helyszín, ahol három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt láthatnak a nézők. Nem lényegtelen szempont, hogy a Puskás Arénában pályára léphet a magyar válogatott, amely pótselejtezőn harcolta ki a szereplés jogát.

Az elmúlt időszakban annyi kellemes meglepetést okoztak már a fiúk

A csoportbeosztásra tekintve azt azonban megállapíthatjuk, együttesünk bivalyerős kvartettbe került. Az ellenfelek között van a legutóbbi Eb két finalistája, Portugália és Franciaország, és Németország képviseletében az egyik elődöntős. Tehát finoman fogalmazva, nem Marco Rossi csapata a csoport toronymagas esélyese. Sőt, az egyenes kieséses szakaszba kerülés is óriási bravúr lenne. A legutóbbi kiíráshoz hasonlóan az első két helyezett automatikusan kerül be a legjobb tizenhat közé, amíg a hat csoportharmadik közül a legjobb négy csatlakozik ehhez az elithez. A magyar csapat kedden 18 órakor várhatóan telt ház előtt a címvédő Portugália ellen kezdi szereplését. Az összecsapás favoritja természetesen a Cristiano Ronaldo nevével fémjelzett luzitán válogatott, de merítsünk erőt az öt évvel ezelőtti 3–3-as Lyonban lejátszott találkozóból, ami akkor csoportelsőséget jelentett. A nemzeti csapatunkból sérülés miatt ugyan hiányzik majd néhány alapember, de azért legyünk optimisták, hiszen az elmúlt időszakban annyi kellemes meglepetést okoztak már a fiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában