sport/torna

2021.06.09. 20:00

Kovács Zsófia és Makovits Mirtill a világkupán indul

Újraindult a nemzetközi versenyszezon a tornászoknál – ez nagyjából az Európa-bajnokságtól számolható, az év elejére meghirdetettek világkupák ugyanis elmaradtak –, így csütörtökön kezdődik Eszéken a harmadik World Challenge Cup. Ezen a Dunaújvárosi KSE két tornásza indul.

Morva Dávid

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az első két világkupán a tornászok közül egyedüliként olimpiai kvótával rendelkező Kovács Zsófia nem vett részt, az eszéki megmérettetés azonban az utolsó nagy nemzetközi verseny az ötkarikás játékok előtt, így nem lehetett tovább halasztani a DKSE tornászának „beversenyeztetését”.

A korábbi évektől eltérően változás, hogy a Covid–19 miatt a selejtezőket szétbontották, így immáron négynapos, csütörtöktől vasárnapig tart a viadal. Az első két versenynapon a selejtezőket tartják, a másodikon a szerenkénti finálékat – remélhetőleg dunaújvárosi érdekeltség mellett.

Az eszéki megmérettetésnek hétfős különítménnyel vágnak neki a tornászok. A férfiak mezőnyéből hárman, a csapattal Eb-bronzérmes Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek, továbbá a junior Európa-bajnok Balázs Krisztián, a hölgyek közül pedig négyen, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia, a csapattal Eb-bronzot szerző, szintén DKSE sportoló Makovits Mirtill és Bácskay Csenge, valamint Szujó Hanna utazott Horvátországba.

A hölgyeknél az olimpikon Kovács Zsófia két szeren, gerendán és felemás korláton, Makovits Mirtill felemás korláton és talajon indul. Bácskay Csenge csak ugrásban, Szujó Hanna pedig ugrásban, gerendán és talajon is szerepel.

Az férfiaknál egyedül Balázs Krisztián esetében nincsenek kérdőjelek. Az FTC-Telekom kiválósága korláton, nyújtón és gyűrűn mutatkozik be. A két győri tornász esetében azonban vannak bizonytalanságok. Mészáros Krisztofer talajon és lólengésben biztosan bemutatja gyakorlatát, a nyújtó azonban csak a verseny előtt derül ki. Ugyanez a helyzet Tomcsányi Benedekkel is, akinek ugrásban nem biztos a részvétele, lólengésben és talajon viszont igen.

Makovits Mirtill folyamatosan fejlődve, már a felnőttek között bizonyítja tehetségét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában