sárkányhajó

2021.06.02. 21:36

Hosszútávon is kiváló eredmények születtek

A Bács-Kiskun megyei városban az elmúlt hétvégén rendezték meg a X. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságot. A viadalon huszonkilenc csapat állt rajhoz a különböző kategóriákban.

Gróf András

A dunaújvárosi Dragon Steel SE a taglétszám növekedésének köszönhetően két nagyhajós legénységet is nevezett. Egyet a húszfős női és egyet az open (férfiak) kategóriában. A versenytáv hossza a nőknél 4 km, a férfiaknál 8 km, ami húsz- és harmincöt percnyi kitartó küzdelmet jelent. A szurkolók részére izgalmas és látványos volt a verseny, hiszen a legénységek üldözéses formában kerülték meg a bajai Petőfi-szigetet távtól függően egyszer, illetve kétszer. Hosszú idő óta először drukkerek is jelen lehettek, és szerencsére sem eső, sem szél nem nehezítette a versenyzők helyzetét.

A bajai versenyről sem tért haza üres kézzel a dunaújvárosi sárkányhajóklub
Fotó: Dragon Steel SE

Az újvárosi klub tagjainak nagy része volt már válogatott, illetve válogatott aspiráns a novemberi Hong Kong-i nemzeti vb-re, így számukra a magyar bajnokságokon való megmérettetés kötelező program volt. A premier női hajó fölényes győzelmet aratott, a premier open hajó pedig saját rekorddal, harmadik helyezést ért el.

A résztvevők: Balla Gábor, Bárdos Helga, Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Biró Vivien, Biró László, Bőhm Angéla, Dózsa Bálint, Ecsődi Sára, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Gál-Berey Tünde, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Hallas János, Illés Zsolt, Jászainé Hajdu Rozália, Kalmár Endre, Kiss Erzsébet, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kricskovics Ferenc, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Pipa Károly, Putráné Prak Ágnes, dr. Rubics László, Ruffing Gyöngyi, Sipos Árpád, Szabó Csilla, Szabó Zsolt, Szatmári Csaba, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Vajda József, Varga Béla, Vércse Edit, Wágner Luca, Wágner Petra, Wágner-Ősz Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában