vízilabda

2021.06.22. 21:50

Garda szerint jó állapotban van a válogatott

A női vízilabda-válogatott a görögországi világliga szuperdöntőjében második helyen végzett. A csapatban a Dunaújvárosi Egyetem-Ma­arsk Graphics négy játékosa, Gurisatti Gréta, Magyari Alda, Szilágyi Dorottya és Garda Krisztina szerepelt. Utóbbi az első két mérkőzésen kisebb sérülés miatt nem játszhatott.

BZs

– Még a budapesti edzések alkalmával egy rossz mozdulat miatt az egyik reggelre eléggé fájt a csuklóm. Néhány napig nem is tudtam érdemben használni, kiutazás előtt csak lábtempós edzéseket végezhettem. Ekkor már eldöntöttük a szakmai stábbal, hogy elővigyázatosságból az első meccseken nem játszom – mondta.

A negyeddöntőben az Európa-bajnok spanyolokat győzték le, az elődöntőben Kanadát, a fináléban az USA ellen hat góllal kapott ki a válogatott, a különbség talán túlzó, főleg annak tudatában, hogy az utolsó negyedben 9–8 is volt még az állás.

Gurisatti, Szilágyi, Garda és Magyari az éremmel Fotó: DUE-Maarsk

– Azt gondolom, összességében jól sikerült a világliga. Bebizonyítottuk, első­sorban magunknak, hogy képesek vagyunk akár Spanyolországot is megverni, amire már rég nem volt példa. A mérkőzés előtt megbeszéltük az előző két találkozó hibáit, amiket el kellett kerülnünk a spanyolok ellen. Ez kitartott a döntő utolsó négy percéig. Addig nem volt ennyi a két csapat között, 9–8-nál kaptunk egy emberelőnyt, amit nem sikerült értékesíteni. Ezután jött négy hátrány, amiket az USA belőtt, ellenük nem elég három és fél negyeden keresztül jól játszani, végig figyelni kell. Ezt leszámítva biztató volt a játék képe, látszódott, hasznunkra vált a tengerentúli edzőtábor – jegyezte meg.

Az olimpiára való felkészülés lassan utolsó fázisába ér, július közepén útnak indul a küldöttség Japánba. Addig még néhány mérkőzés és keretszűkítés vár a mieinkre. Erről így beszélt Garda: – Szerintem mindenki tudja, miért és mire készülünk, ez a cél felül tud írni bizonyos mentális és fizikális fáradtságot, több mint hat hete dolgozunk. Most néhány nap pihenő következik, majd visszatérünk az edzésekhez. Abban bízom, az összes újvárosi társammal együtt bekerülünk az utazókeretbe. Abszolút pozitív érzésekkel készülök az olimpiára, megfelelő állapotban vagyunk, jó a csapatunk. Szép eredményt szeretnénk elérni, most is megmutattuk, fel tudjuk venni a versenyt az élmezőnnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában