jégkorong

2021.06.30. 21:57

Dunaújváros és Fehérvár után a Fradi is rendezhet

Az FTC-Telekom októberben a Tüskecsarnokban látja vendégül a jégkorong Kontinentális Kupa egyik csoportját. A zöld-fehér klub honlapja kiemelte, a nemzetközi szövetség (IIHF) szerdai online konferenciáján ismertették a 2021/22-es szezon részt vevő csapatait, a lebonyolítást és a csoportkörök beosztását, valamint házigazdáit.

MTI

Ennek alapján biztossá vált, hogy a magyar bajnok FTC-Telekom a második csoportkörben, a legjobb 14 között csatlakozik a mezőnyhöz, és a budapesti Tüskecsarnokban október 22. és 24. között házigazdaként látja vendégül a lett HK Olimp Rigát, az ukrán Szokil Kijevet, valamint a szeptemberi első kör második csoportjából továbbjutó ellenfelet, vagyis a litván HP Vilnius, a szerb Crvena Zvezda, az izlandi Skautafelag Akureryar és a horvát Mladost Zagreb egyikét.

A Ferencváros ezzel történelmi esemény házigazdája lesz, a Kontinentális Kupa egyetlen mérkőzésének sem adott ugyanis korábban otthont Budapest a sorozat 1997-es elindulása óta, eddig magyar helyszínként Dunaújváros és Székesfehérvár szerepelt a korábbi években.

Az FTC-Telekom legutóbb 2019 őszén szerepelt a Kontinentális Kupában, a klub akkor 19 év után tért vissza a sorozatba, és megnyerte második körös csoportját a dél-tiroli Rittenben, így kivívta a jogot arra, hogy a legjobb nyolc között szerepeljen a dániai Vojensben, ahol negyedikként zárt csoportjában. Az elmúlt idényben az IIHF a pandémia miatt törölte a sorozatot.

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikeres lett a pályázatunk. A Tüskecsarnok tökéletesen alkalmas egy ilyen esemény lebonyolítására, és biztos vagyok benne, hogy méltó házigazdái leszünk a csoportkörnek – idézte a közlemény Hudák Gábor szakmai igazgatót.

– Bízunk a sikeres szereplésben és abban, hogy ismét jó hírét keltjük a magyar jégkorongnak nemzetközi színtéren is – tette hozzá.

A csoportkörben a korábbiakhoz hasonlóan minden csapat egyszer találkozik az ellenfeleivel, a csoportgyőztes pedig továbbjut a legjobb nyolc közé, a harmadik csoportkörbe.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában