női póló

2021.06.06. 20:31

Behúzták a Duna Kupát

Veretlenül hódította el a Szentesen rendezett nemzetközi Duna Kupát a dunaújvárosi női pólócsapat, amely a szombati elődöntőben a hazai rivális Egert, a fináléban pedig a Mladost Zágráb gárdáját múlta felül.

Szabó Szabolcs

A mezőny fölött – jó játékkal lett tornagyőztes az újvárosi csapat Fotó: Szentesi VK

Fotó: Vidovics Ferenc

A tíz csapatot felvonultató Duna Kupa harmadik napján, szombaton délelőtt a szerb Palilua Belgrád együttese ellen játszotta utolsó csoportmérkőzését a dunaújvárosi gárda.

DUE-Maarsk – Palilua Belgrád 22–5

A szerb fővárosból érkező gárda ellen könnyed játékkal győzött az alaposan megfiatalított újvárosi csapat, amely csoportelsőként lépett tovább. Mihók Attila tanítványai délután már az Eger ellen szálltak medencébe, a tét a döntőbe jutás volt.

DUE–Maarks Graphics – ZF Eger 16–15

Kiélezett csatában jutottak a fináléba az egyetemisták. Az elődöntőt követő sajtótájékoztatóján Mihók Attila kifejtette: – Tudtunk, hogy kemény meccs vár ránk, hiszen az Eger erős, komplett csapattal érkezett a tornára, mi pedig egy alaposan megfiatalított kerettel. Összességében elégedett voltam a játékunkkal, külön kiemelném Mucsy Mandula, Szellák Csenge és Gerladina Mahieu remek teljesítményét. Mucsy Mandula: – Kemény mérkőzés volt, boldogok vagyunk, hogy sikerült bejutni a kupa fináléjába, mindent megteszünk majd azért, hogy vasárnap megnyerjük ezt a tornát.

A másik ágon az elődöntőben a ZAVK Mladost 12–6-ra verte a Kassát, így vasárnap délután Dunaújváros – Zágráb finálét rendeztek a Szentesen zajló Duna Kupában.

DUE-Maarks Graphics – Mladost Zágráb 9–4

A vasárnapi délutáni fináléban az Euroliga-ezüstérmes dunaújvárosiak sikerült érvényesíteniük a papírformát, és magabiztos játékkal diadalmaskodtak a horvát főváros – szintén inkább fiatal pólósokat felvonultató – gárdája ellen.

Hibátlan mérleggel zárták a szentesi seregszemlét

Duplán is volt okuk örömre az újvárosiaknak, hiszen a Duna Kupa legértékesebb játékosának Szellák Csengét választották a szervezők. A torna legjobb kapusa az izraeli Inbar Geva, a legjobb junior korú játékos pedig a szentesi Tyukasz Anna lett. A bronz­érmet az Eger szerezte meg, a hevesiek könnyed 17–10-es sikerrel diadalmaskodtak a Kassa ellen. A torna további végeredménye: 5. Hapoel Yokneam, 6. Jardan Split, 7. Vojvodina Novisad, 8. Palilua Belgrád, 9. Hungerit Szentes, 10. Red Star Belgrád.

Az olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatottal kapcsolatos hír, hogy a hétvégi pihenőt követően Bíró Attila együttese hétfőtől ismét a Margitszigeten edz.

A mezőny fölött – jó játékkal lett tornagyőztes az újvárosi csapat
Fotó: Szentesi VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában