Worm Inline Cup

2021.06.27. 21:10

A Görillaz gárdája nyerte a görhoki-bajnokságot

A Worm Inline Cup fináléjában a Görillaz és a Pesterzsébet csapata döntőzött. A pesterzsébetiek kétgólos hátrányból jöttek vissza a hajrában, ám a szétlövésben a Görillaz gárdája volt a jobb. A házigazda Worm Angels az 5. helyen zárta a tornát.

Szabó Szabolcs

2021.06.26. Worm Inline Kupa eredményhirdetés Dunaújváros jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits ENikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Igazi playoff-­csatákat hozott a Worm Inline Cup záró fordulója szombaton a dunaújvárosi jégcsarnokban. A kieséses rendszerben megrendezett torna döntőjébe végül a remek erőkből álló, az első két fordulót követően vezető Görillaz, valamint a meglepetés csapatnak számító Pesterzsébet került. A válogatott Terbócs István vezette Görillaz a második félidőben már 3-1-re is meglépett, ám a pesterzsébetiek a vége előtt három perccel kiegyenlítettek, és mivel a hosszabbításban sem született újabb gól, így következhetett a szétlövés. A büntetőknél a harmadik körben a Görillaz volt eredményes, így idén ők hódították el a Worm Inline Cup-ot. A torna végeredménye: 1. Görillaz, 2. Pesterzsébet, 3. Jégvirág Fehérvár, 4. Marczi Skate, 5. Worm Angels, 6. Hokibírók, 7. Szombathelyi Pingvinek.

A Görillaz csapatkapitánya, Terbócs István válogatott jégkorongozó, aki a következő idénytől már a Fehérvár AV19 csapatát erősíti, így értékelt lapunknak az éremátadás után:

– Közel hét-nyolc éve játszunk így együtt ezzel a ba­ráti társasággal, nagyon örülök, hogy sikerült nyerni. Nagyon más ez, mint az igazi ­hoki, így mindent bele kellett adnunk a győzelemért. Remek hangulatú sorozat volt ez, remélem a jövőben lesz folytatása, hiszen egy kiváló kiegészítő sportág lehet ez a jégkorongkedvelők számára. Fizikailag sokat dolgoztunk, alaposan megizzadtunk a sikerért.

Gratulálok a pesterzsébetieknek is, akik példaértékűen küzdöttek. Most egy kicsit pihenünk, aztán elkezdjük a felkészülést a következő szezonra, amelyet remélhetően már szurkolók előtt játszhatunk.

Kováts András, a házigazda Angels NJSE elnöke a díjátadó után lapunknak kifejtette:

– A férfiaknál három fordulóban hét csapat vett részt ebben az inline bajnokságban és úgy vélem, izgalmassá tudtuk tenni a rájátszást is, hiszen színvonalas meccseket játszottak e hétvégén is a csapatok. A sorozat legizgalmasabb mérkőzését pedig a döntő hozta el, amelyen végül a Görillaz örülhetett. A szövetség részéről is kaptunk támogatás, a díj­átadáson többek között részt vett a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, Kovács Zoltán is. Az inline borítás augusztusig mindenképpen marad. Már számos amatőr csapat megkeresett minket, hogy rendezzünk számukra egy újabb tornát. Most ezen dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában