Kiváló csapat

2021.06.08. 20:48

A Búvársuli SE újabb sikereket szerzett

A közelmúltban rendezték meg a kecskeméti Poseidon-kupát és a tavaszi bajnokságot, amelyen a dunaújvárosi Búvársuli SE ezúttal is szép sikerekkel szerepelt.

Horváth László

Kecskemétről is érmek sokaságát hozták haza a dunaújvárosi klub versenyzői Fotó: Búvársuli SE

Az egyesülettől kapott tájékoztatás szerint összesen 10 arany-, 13 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek sportolóik. Ezzel a tizenkét csapatból az éremtáblázat 4. helyén végeztek Gurisatti Róbert tanítványai.

A Poseidon-kupa uszonyos­úszó versenyen a cápa, gyerek korcsoport mérette meg magát, a tavaszi bajnokságon pedig a serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt uszonyosúszó korosztályok versenyeztek. Versenyszámok: 50 m, 100 m, 200 m, gyors­úszás, 50 m, 100 m, 200 m és 400 m felszíni úszás és 50 m, 100 m búvárúszás. A megmérettetésen 12 csapat csaknem 200 versenyzője indult. A Búvársuli csapata 27 versenyzővel szerepelt 113 versenyszámban, az alábbi eredményekkel és indulókkal.

Együttműködési megállapodás a jégkorongozókkal

Cápa korcsoport: Borbé Csenge egy ezüst, Takler Tímea két ezüst, Majsai Eliz egy bronz, Kéri Dániel egy arany, Becker Barnabás egy arany, egy ezüst, Fodor-Nagy Edvin két bronz.

Gyerek korcsoport: Szabó Lotti egy arany, két ezüst, Kunszt Balázs két ezüst, egy bronz, Egei Bence.

Serdülő korcsoport: Németh Nóra két bronz, Palkó Jázmin egy bronz, Major Csilla, Nagy Boróka, Gurisatti Róbert három arany, egy ezüst Aszlajov Attila három arany, egy ezüst, Szabó Zsombor egy bronz, Füsi Domonkos, Berkesi Ákos.

Ifjúsági korcsoport: Kövesdi Csenge egy arany, két ezüst, egy bronz, Aszlajov Dorottya egy bronz, Szabó Flóra egy ezüst, két bronz, Csepecz Zsolt, Borbé Attila, Posch Áron.

Junior korcsoport: Tamás Dávid egy bronz, Hetyei Imre.

Felnőtt korcsoport: Rendes Linda.

Gurisatti Róbert edző a versenyhez még hozzátette, hogy büszke a gyerekekre, mert nemcsak az eredmények tekintetében kiváló a csapat, hanem nagyon összetartó közösség is. Továbbá nagyon fontos momentum az egyesület életében, hogy nemrégen egymást segítő megállapodást kötöttek a dunaújvárosi jégkorongosokkal. Az együttműködés szerint a jégkorongosok a szállítás, logisztika tekintetében nyújtanak támogatást a búvároknak. Gurisatti Róbert pedig a száraz időszak edzéseiben működik közre az Acélbikákkal.

Kecskemétről is érmek sokaságát hozták haza a dunaújvárosi klub versenyzői
Fotó: Búvársuli SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában