amerikai foci

2021.05.10. 21:28

Vereséggel kezdték a szezont a Gorillák, kijött a rutintalanság

Vasárnap megkezdődött a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz számára az idei szezon. A kezdés nem sikerült fényesen, ugyanis a Gorillák Újpestre látogattak a Bulldogok csapatához, ahol 32–7-es vereséget szenvedtek. Madarász Attila ennek ellenére bizakodó a folytatást illetően.

Morva Dávid

2019.09.13. Dunaújváros Gorillaz Amerikai Futball Klub edzése Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Amennyiben kis késéssel is, de a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz is pályára lépett a hazai amerikaifutball-bajnokság Divízió II keleti csoportjában. Madarász Attila elnök, aki az edzői feladatok mellett a pályán is segíti csapatát, a szezon előtt elmondta, a jelentősen átalakult csapat számára fontos lenne a jó kezdés.

Ennek ellenére az idegenbeli találkozó nem úgy sikerült, ahogyan a Gorillák eltervezték. Az elnök-játékos beszámolója szerint kijött a két csapat közötti rutintalanság, ez egyéni hibákban is megmutatkozott, így végül simán kikaptak.

Madarász Attila kiemelte, az újpestiek nagy meglepetést nem okoztak játékukkal, hiszen a tavalyi U19-es bajnokságot megnyerő utánpótláscsapatra épül az idei keret, így a videós elemzéseken látott figurákat alkalmazták. Hiába a felkészülés, a védelem a pályán nem tudott megfelelően reagálni. Természetesen nem csak negatívumok voltak.

Madarász Attila elmondta, látszott a fiúkon a csalódottság, lelkükre vették a vereséget
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Az mindenképpen pozitív, hogy a csapaton a találkozó után látszott a csalódottság, lelkükre vették a vereséget. Ezzel együtt maga a mérkőzés jó hangulatban telt, és élvezték a fiúk, hogy a pályán lehetnek. A negyedik negyedre a támadó sor is kezdett működni, de nekik azért még össze kell szokniuk. A futások rendben voltak, különösen Fábián Imrének ment a játék, aki február végén csatlakozott hozzánk, ő szerezte a touchdownt is – nyilatkozta a mérkőzésről.

A szakvezető a találkozó után elmondta, igyekezett lelket önteni a csapattagokba, hiszen egy hosszú út első lépését tették meg most. A második lépést május 30-án tehetik meg a Jászberényi Rozsomákok ellen. A találkozó délután 15 órakor kezdődik.

Újdonság viszont, hogy nem zárt kapuk mögött tekinthetik meg a mérkőzést az amerikai futball szerelmesei, hanem a radari sporttelepen személyesen tehetik meg mindezt, védettségi igazolvány ellenében.

– Bízom benne, hogy azt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Elöljáróban annyit lehet tudni róluk, hogy egy mérkőzést játszottak és 42–7-es vereséget szenvedtek. Ellenük könnyebb lesz készülni, mert van időnk és idei felvételünk a videós elemzéshez. Ők vélhetően jóval gyengébbek nálunk, bízom benne, hogy nyerhetünk azon a találkozón – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában