nagy segítség

2021.05.10. 21:32

Új csapatszállító kisbusz segíti a mezőfalviakat

Örömteli pillanatoknak lehettünk tanúi a mezőfalvi sportpályán, aminek oka, hogy a napokban egy teljesen új, nagy értékű szállítójárművel gazdagodott a MEDOSZ SE gépjárműparkja. A fejlesztés történetéről és használatáról Cseke Ottó klubelnök, és Szabó Attila utánpótlásedző beszélt lapunknak.

Horváth László

– Az Opel Zafira típusú kisbusz a tavalyi tao-s pályázat eredményeképpen érkezett az egyesülethez, amit ez év június 30-ig kellett teljesíteni. Most lett rá lehetőségünk, hogy az önrészt kifizessük. A pályázat 7,8 millió forintos állami segítsége mellé 3,2 millió forintot kellett nekünk hozzátenni. Ez úgy jött létre, hogy az előző, szolgálatban lévő hatéves autónkat eladtuk. Ebből egy másik, használt járművet vásároltunk, valamint az új kisbuszunknak az önrészét fedeztük a vételárból – vázolta a pénzügyi megvalósulás eseményeit Cseke Ottó, a MEDOSZ SE elnöke.

Szabó Attila (b) vette át az új járművet Cseke Ottótól
Fotó: Horváth László

Arra kérdésre, mire és miként fogják használni, Szabó Attila válaszolt.

– Az U7-es korosztálytól egészen az U16-ig lesz lehetőségünk a gyerekek biztonságos szállítására. Ez nagyjából negyven-ötven fiatal. A kisbusz legfőképpen az edzések logisztikájánál jelent majd óriási segítséget. Ugyanis a gyakorlásokra nemcsak a helyi gyerekek jönnek, hanem Nagykarácsonyból, Daruszentmiklósról, de még Sárbogárdról is el kell hozni a fiatal labdarúgókat. Úgynevezett gyűjtőklub lettünk, ezért is nagy jelentőségű a pályázat eredménye. Természetesen más szállítási feladatoknál – például eljutni a mérkőzések helyszíneire – is nagy hasznát vesszük a korszerű, biztonságos járműnek. Legyen az Bozsik-program, vagy éppen más bajnokság – válaszolta Szabó Attila.

A nagy múltú mezőfalvi sportklub tehát ismét fejlődött egy komoly eszközzel, amelynek hasznát talán nemcsak a futballszerető közönség szórakozásának minőségén, hanem gyermekeink és unokáink egészségén is lemérhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában