Dunaújváros

2021.05.28. 20:32

Tizennégy bajnoki éremmel kezdték a szezont a Dragon Steel SE sárkányhajó-versenyzői

A koronavírus okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a sárkányhajó sportágára is. Tavaly elmaradtak a világversenyek, és a hazai viadalokat is jelentős késéssel rendezték meg.

Gróf András

Az 1500 m eredményhirdetése, kék mezben balról Sipos Árpád, Körmendi László, Vajda József, Wágner Luca Fotó: Dragon Steel SE

Az idei szezon május elején az ötödik outrigger sárkányhajó magyar bajnokság és rangsorolóval indult. A Dragon Steel SE huszonnyolc versenyzővel, tizenegy kategóriába nevezett az ob-ra. A klub versenyzői végül három arany-, nyolc ezüst- és három bronzérmet lapátoltak össze.

Az egyesület elnöke, Tóth Edit elégedetten értékelte a versenyzők teljesítményét.

– Az ifjúsági sportolóinknak biztosítottuk a lehetőséget a részvételre, de sajnos az érettségi és a Covid-helyzet miatt nem tudott mindenki indulni. Így is nyolc ifjúsági versenyzőt neveztünk az U18 és U24-es korosztályokban. 150 m-en az U18-as leány versenyzőink közül Wágner Luca Zita ezüstérmet szerzett, Biró Vivien 4., Lakatos Adél 6. helyen zárt a nagydöntőben. Az U18 fiú kategóriában Fischer Péter 5. helyezett lett, U24 férfi kategóriában Dózsa Bálint ezüst­érmet vívott ki. 1500 m-en az U18-as leány kategóriát Wágner Luca Zita megnyerte, Biró Vivien éppen lecsúszott a dobogóról, Lakatos Adél pedig 7. helyen zárt. U24-es leány kategóriában Ecsődi Sára 6. lett. Az U18-as fiú versenyzőnk Fischer Péter 4. lett. Az U24 férfi kategóriában Dózsa Bálint 5. és Bencs Botond 7. helyezést ért el. A felnőtteknél 150 m-en a premier női versenyzőnk Gál-Berey Tünde ezüstérmet szerzett, a senior-A nőknél Bárdos Helga 6. helyezést ért el a nagydöntőben. A senior-B női kategóriában Tóth Edit ezüstérmes, Szabó Csilla Gabriella 4. lett. A senior-C női kategóriás Ruffing Gyöngyi bronzérmet vívott ki, Kiss Erzsébet 4. és Jászainé Hajdu Rozália 5. helyezést ért el. A férfiak közül Körmendi László a senior-C férfi kategóriát megnyerte, Vajda József ugyanitt ezüstérmet szerzett, Varga Béla leszorult a dobogóról, Sipos Árpád pedig 5. helyezett lett. A senior-B férfi kategóriában Szabó Zsolt 4. helyezést ért el.

– 1500 méteren erős oldalszélben, nagy hullámokkal kellett megküzdeni, de itt is kivettük a részünket az éremgyűjtésből. Premier női versenyzőnk Gál-Berey Tünde ezüstérmet szerzett, a senior-A nőiben Bárdos Helga 7. helyezést ért el. A senior-B női kategóriában Tóth Edit ezüstérmes, Szabó csilla Gabriella 5. lett. Senior-C kategóriás Kiss Erzsébet bronzérmet vívott ki, Jászainé Hajdu Rozália 4. és Bíró Andrea 5. helyezést ért el. A férfiak közül senior-A kategóriában Lakatos Péter Viktor 19. és Biró László 22. helyezett lett. A senior-B férfi kategóriában Szabó Zsolt 7. helyezést ért el. Vajda József megnyerte a senior-C férfi kategóriát, Körmendi László ezüstérmes, Sipos Árpád bronzérmet szerzett. A Dragon Steel SE a Senior-C férfi versenyszámban elfoglalta a dobogó összes fokát, és ugyanitt Varga Béla 6., Kricskovics Ferenc 7. helyezett lett. A következő versenyünk szombaton lesz, amikor Baján a X. hosszú távú magyar bajnokságon indulunk – összegzett Tóth Edit. GA

Az 1500 m eredményhirdetése, kék mezben balról Sipos Árpád, Körmendi László, Vajda József, Wágner Luca
Fotó: Dragon Steel SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában