kézilabda

2021.05.21. 20:47

Nagyon remek második félidő, az eredmény egy biztos siker

Parádés második félidei játékának is köszönhetően aratott 29-23-as sikert a Kisvárda elleni hazai bajnokin a DKKA felnőtt együttese.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A papíron esélyesebbnek tartott Kisvárda ellen hatgólos, remek győzelmet aratott a Kohász.

DKKA – Kisvárda 29-23 (13–13)

DKKA: Babovic – Mihály 1, Román 4, Bulath 3, Nick 2, Ferenczy 4, Kazai 2. Csere: Hlogyik, Wéninger (kapusok), Szalai 6, Barján, Dabevska 2, Horváth 5, Fodor. Vezetőedző: Vágó Attila. Csere: Vezetőedző: Vágó Attila.

Hosszú idő után végre ismét nézők előtt léphetett pályára hazai pályán a DKKA felnőtt csapata, amely az éppen előtte, a nyolcadik helyen álló Kisvárda gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban a K&H női kézilabdaligában tegnap délután öt órától.

Bár a dunaújvárosiak célja természetesen a győzelem megszerzése volt, a meccs kissé ijesztően kezdődött, mert az első öt percben csak három kisvárdai találatot láthattak a dunaújvárosi drukkerek.

Bár a 6. percben Nick megtörte a hazai gólcsendet, szűk tízpercnyi játékot követően már időt kellett kérnie Vágó Attilának, a dunaújvárosiak vezetőedzőjének, mert a vendégek védelme többször is megoldhatatlan feladat elé állította a csapatát, ami az eredményen is látszott (2-5).

Megteltek a lelátók, végre szurkolók előtt játszhattak a csapatok
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Tovább nehezítette a helyzetet, hogy az időkérés után Bulath Anita arca sérült meg egy lövés után továbblendülő kéz miatt, így egyik legjobbjától búcsút kellett vennie a dunaújvárosiaknak egy időre. A rövid pauza után azonban valamelyest feljavult a DKKA védekezése, illetve támadójátéka is, így nem nőtt a két gárda közti különbség, sőt, a 20. percben már az egyenlítésért is támadhatott a Kohász (5-9). A lehetőség azonban kimaradt, és bár ezt két újabb góllal bosszulta meg a kisvárdai alakulat, de Dabevska és Ferenczy találatai után már a vendégeknek kellett időt kérniük a 24. percben (10-11).

Az egyenlítésre a 26. perc legvégéig kellett várni, és bár Szalai gólja után újra fórba került az ellenfél, Román időn túli büntetőjének köszönhetően 13-13-as állással vonultak pihenőre a csapatok.

Szalai Babett (labdával) hat góllal járult hozzá a dunaújvárosi csapat győzelméhez

A második etap elején az ápolása után visszatérő Bulath hetesből szerzett végre vezetést a Kohásznak, majd Horváth Gréta is betalált kétszer, és amikor Ferenczy is átejtette az egyébként jól védő Pásztor kapust, ismét magához hívta tanítványait Bakó Botond, a kisvárdaiak edzője (17-14). Ez sem segített azonban a vendégeknek, mert a Kohász a folytatásban is pontosabban játszott ellenfelénél, így nemcsak tartotta, hanem növelte is fórját, és Szalai, valamint Ferenczy újabb góljai után már 22-17-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző a 47. percben.

A Kisvárda harmadik időkérése sem hozta meg az áttörést a vendégek számára, Nick találata után már hat gól volt az előny, és mivel ekkor már csak tíz perc volt hátra a meccsből, eldőlni látszott a pontok sorsa (23-17).

A Bakó-csapat persze ekkor sem adta fel, ám hiába nyitott nagy hajrát, s javult fel a támadójátéka az utolsó percekre, a dunaújvárosiak biztosan tartották előnyüket, és végül 29-23-as győzelemmel szerezték meg a két pontot, amivel pontszámban beérték mai ellenfelüket a bajnoki tabellán.

Nagyon fontos győzelmet aratott a dunaújvárosi csapat, ami nemcsak azért lényeges, mert egy erősebbnek tartott együttest vertek meg, még csak azért sem, mert a tabella középmezőnyében rögzítette a helyét, hanem azért is, mert egy ilyen siker valószínűleg jót tesz a csapat önbizalmának, önbecsülésének.

Forrás: kohaszkezi.hu

Szlovén jobbátlövő érkezik a Kohászhoz

A szerződést hosszabbító játékosok után ezen a héten a DKKA eddig minden nap bejelentett egy-egy új igazolást is. Eddig Kukucska Viktória, a cseh válogatott Jana Sustkova és a Győrtől kölcsönbe érkező Farkas Johanna neve volt ismert. A sorban a következő kézilabdázó neve csütörtökön este vált ismertté, ő a szlovén jobbátlövő, Dominika Mrmolja, aki a szlovén ZRK Mlinotest Ajdoviscina csapatától érkezik a 2021/2022-es szezonra. A huszonhét éves, postojnai születésű és 178 centiméter magas játékos jelenleg a szlovén bajnokság rájátszásának második helyén álló ZRK Mlinotest Ajdoviscina kézilabdázója, s hogy gólerős játékos, azt bizonyítja az is, a bajnoki alapszakaszban húsz találkozón összesen százkét alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában