kézilabda

2021.05.18. 21:48

Hétvégi mérleg: egy győzelem, egy vereség

A megyei kézilabda-bajnokságban érdekelt térségi csapatok közül a Dunaújvárosi AC női gárdája a hétvégén nem lépett pályára.

Szabó Szabolcs

2021.03.21. Dunaújvárosi AC-Rácalmás Sport Egyesület felnőtt női kéilabda mérkőzés NBII Dunaújváros Sportcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Rácalmás SE női csapata magabiztos győzelmet aratott a sereghajtó Környe vendégeként, míg a település férfi együttese egy kiváló első fél­időt követően hazai pályán szenvedett vereséget, mégpedig a tabellaelső Martonvásártól.

Környe SE – Rácalmás SE 23–30 (10–15)

Rácalmás: Kovács Anikó – Varga 2, Osztotics 5, Panyik 5, Szabó D. 4, Móricz 1, Sárközi 1, Farkas 12, Koncz. Vezetőedző: Pók Ferenc.

A Környe gólszerzői: Vajda 7, Németh 5, Bodó 1, Lehoczki 2, Soós 5, Kun 2, Sütő 1.

A rácalmási hölgyek érvényesítették a papírformát a szombati találkozón. A környei győzelemmel a 10. sikerüket könyvelhették el ebben a bajnokságban. Pók Ferenc együttese tizenhat fordulót követően huszonegy ponttal a 4. helyen áll a megyei bajnokságban.

Igazi rangadó várt a Rácalmás férficsapatára szombaton, amely hazai pályán fogadta az aranyéremre hajtó, a bajnokságot vezető Martonvásári KSE csapatát.

Farkas Zsanett (17) tizenkét gólt lőtt Környén
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Rácalmás SE – Martonvásári KSE 26–34 (12–12)

Rácalmás: Hruby – Tóth T. 4, Benke, Reichert 8, Szi­lágyi 2, Schmidt 3, Tóth M. 3, Hajnal 6. Vezetőedző: Princes Attila.

A Martonvásár gólszerzői: Lesó 5, Kántor 7, Deák 1, Sarkadi J. 3, Török 4, Kiss 2, Benczik 4, Sarkadi T. 1, Szabó 7.

A hazaiak meglehetősen tartalékos kerettel álltak fel, a találkozóra Hruby hálóőr mellett mindössze hét mezőnyjátékost neveztek. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, 12-12-es döntetlen állásnál mehettek pihenőre a felek. A második félidőben a vendégek támadójátéka feljavult és végül nyolcgólos sikerrel távozhattak a rácalmási csarnokból. A jelenleg harmadik helyen álló Rácalmás SE május 22-én szombaton a Tópart Team Handball vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában