amerikai foci

2021.05.31. 21:47

Győzelemmel debütált hazai pályán a Gorillaz

Vasárnap lejátszotta első hazai mérkőzését a Dak Acél Dunaújváros Gorillaz együttese. Madarász Attiláék a jászberényi rozsomákokat nagy fölénnyel, 41–0-ra verték meg, így javítottak az újpest elleni vereséget követően.

Morva Dávid

2021.05.30. DAK Acél Gorillaz - Jászberény Wolverines Amerikai foci mérkőzés Dunaújváros Radari Sporttelep Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Két nyeretlen együttes találkozott egymással vasárnap a radari sporttelep gyepén. A Dak Acél Dunaújváros Gorillaz az újpest elleni vereséget követően mindenképpen szépíteni szeretett volna, az pedig külön motivációt jelentett a hazaiaknak, hogy idei első hazai mérkőzésüket rendezhették meg. A vendég Jászberény Wolverines együttese pedig két súlyos vereség után igyekezett kozmetikázni eddigi mérlegét.

Hegedűs Dániel (43) futásával is nagyobbra nyílt az olló
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Gorillaz játékosdzője, Madarász Attila előzetesen a kiütéses, nagy arányú győzelmet sem tartotta kizártnak. A ­meccs végére kiderült, nemcsak játékosnak és edzőnek, de jósnak is elsőrangú, hiszen a Gorillák igencsak rossz házigazdának bizonyultak, és 41–0-val küldték haza a jászberényieket.

A hazaiak az első negyedben Debreczeni János hatpontosával, majd a jutalomrúgás értékesítésével kerültek előnybe (7–0). A fordulást követően Hegedűs Dániel futásával még nagyobbra nyílt az olló a felek között (14–0), nem sokkal később pedig az irányító Hegedűs Máté nagyon okos passzal találta meg Szász Csabát (21–0). A harmadik negyedben sem lankadt a hazaiak irányítója és tértölelő lézerpassza ezúttal is Debreczeni János kezében landolt, akinek csak be kellett gyalogolnia vele az endzone-ba (27–0). Ennél a pontnál érezhetően megtörtek a vendégek, ugyanis nem sokkal később újabb touchdown-t szereztek a gorillák (34–0). A végeredményt a negyedik játékrészben Hegedűs Máté újabb touchdownpassza ezúttal Varga Bencét találta meg. A látottakkal Madarász Attila is elégedett volt: – Sokkal jobbak voltunk, mint a legutóbbi találkozón. Láttam a srácokon, hogy élvezettel játszanak, jól érzik magukat a pályán. Mindenki jól teljesített, a védelem is elképesztően hatékony volt, Pupp Bence két labdát szerzett, ő lett a meccs legjobb védője, a támadó oldalon pedig irányítónk, Hegedűs Máté.

A gorillák következő mérkőzése június 20-án lesz itthon a CFS Guardians ellen, amely jelenleg két nyert mérkőzéssel éppen megelőzi a dunaújvárosiakat, így parázs csatára van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában