Pupp Viktória

2021.05.30. 20:33

Első nemzetközi versenyén Eb-ötödik helyezés

A DKSE birkózója, Pupp Viktória az U15-ös korosztályos kontinenstornán szerepelt Szófiában

Horváth László

Pupp Viktória (jobbról a harmadik), büszke lehet a teljesítményére Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

Szófia

Vasárnap ért véget Szófiában a serdülő birkózók Európa-bajnoksága, amelyre a DKSE kiváló sportolója, Pupp Viktória is kvalifikálta magát 62 kg-ban.

Csütörtökön a negyeddöntőben a holland Van Rooijent 2:0-nál tussal győzte le. Az elődöntőben viszont az ukrán Boriszjukot 6:4-re látták jobbnak a bírók Viktóriánál. A bronzért folytatott küzdelemben pénteken a török Aktassal 8:0-ás eredménnyel maradt alul a DKSE sportolója, így végül az előkelő 5. helyen végzett.

A péntek sikere, hogy magyar éremmel zárulhatott a nap – olvasható a Magyar Birkózószövetség hivatalos honlapján. Az 50 kg-ban Ritter Sophie bronzérmet szerzett. A magyar csapatból három birkózólány is bronzéremért küzdhetett, azonban Szűcs Letícia, Kapuvári Liliána és Pupp Viktória az ötödik helyet tudta megszerezni.

Szombat délelőtt már otthonában kereshettük telefonon az ifjú birkózót.

– Nemcsak az első nemzetközi megmérettetés terhe okozott a szokásosnál nagyobb belső feszültséget, hanem a hazai környezettől való nagy távolság is – mondta Pupp Viktória a kontinenstornáról.

– Tizenegy versenyző küzdött a csoportban, Az első mérkőzés után éreztem, menni fog a többi is. Kellően fellelkesedtem a folytatásra. Sajnos a második összecsapásban én rontottam el, de azt is hozhattam volna. Az utolsó mérkőzésnél a török ellenfelem erősebb volt nálam. Alányúltam, a kezemet is rossz helyre tettem, így a taktikai fogás nem sikerült – hallhattuk még tőle a friss információkat.

Pupp Viktória joggal lehet büszke az eredményére, ahogy Kiss Károly edző is.

Pupp Viktória (jobbról a harmadik), büszke lehet a teljesítményére
Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában