női foci

2021.05.07. 22:30

A nőknél a Baracs verhetetlen

Bozsik Brigitta pályafutása négyszázadik gólját lőtte Mezőfalván

Horváth László

A Mezőfalva ellen a második félidőben nyert a bajnok

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Baracs

A Fejér megyei női labdarúgó-bajnokságot toronymagasan, a tizenkét meccséből tizenkettőt megnyerő Baracs az előző fordulóban Mezőfalván vendégeskedett.

A tabella szerint eddig a legkevesebb, tizenegy találkozót játszó és az utolsó helyen lévő mezőfalviak az első félidőben alaposan meglepték a hazaiakat. A házigazdák bár több helyzetet kialakítottak, mégis a vendégek szereztek vezetést. Egy jobb oldali akciónak köszönhetően, remek szólóteljesítmény után Horváth Erzsébet zörgette a baracsi hálót.

A szünetet követően azonban elfáradt az egy cserejátékossal érkező Mezőfalva. Az első félidőben csak helyzetekig eljutó baracsi Bozsik Brigitta viszont már magára talált, és négy góllal, ebből egy tizenegyessel megszórta ellenfele kapuját. Brigitta – nem mellesleg huszonkilenc találattal – a bajnokság gólkirálya is egyben. Pályafutása során pedig éppen a mezőfalvi meccsen ünnepelhette a 400. találatát! Érdekesség még, hogy a mostani mérkőzésről sérülés miatt távol maradt Pasker Renáta tizenkilenc gólos második helye szintén a baracsi lányok kimagasló teljesítményét dicséri.

A mérkőzés után az edzők így értékeltek.

Südi László, Mezőfalva: – A vereség ellenére elégedett voltam a játékkal. Főleg az első félidő adott bizakodásra okot, hiszen ott még bírtuk erővel, és nagyon jól ment. Sajnos, most kezdtük el újra az edzéseket, létszámhiány és betegségek nehezítették a bajnoki felkészüléseket. Három mérkőzést is halasztanunk kellett. Összességében a Baracs ellen nem szégyen kikapni. Gyakorlatilag egy ember vert meg bennünket, Bozsik Brigitta.

– Az első játékrészben nem úgy sikerült a foci, ahogy elterveztük. A szünetben kissé felbolygattuk a csapat összeállítását, így hamar utolértük ellenfelünket. A folytatásban már úgy játszottunk, ahogy a bajnokesélyestől elvárható. A fáradtabb Mezőfalva nem tudott újítani, így négyszer is betalálhattunk a kapujukba. Természetesen az egész csapatnak jár a dicséret – hallhattuk Körmendi Zsolt edző értékelőjében.

A női felnőtt bajnokságban több elmaradt mérkőzést még pótolni kell. Egy azonban biztos, Baracsot utolérni az első helyen lehetetlen. Az állás: 1. Baracs 39 pont/13 mérkőzés, 2. Enying 24 pont/12, 3. Csákvár 19 pont/14, 4. Sárbogárd 6 pont/12, 5. Mezőfalva 4 pont/11.

A Mezőfalva ellen a második félidőben nyert a bajnok
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában