dunaújváros

2021.05.30. 20:29

A DKKA NB II-es csapata bajnoki címet szerzett

A szombati utolsó mérkőzés döntött az elsőségről, amit a lányok magabiztosan megnyertek

Gallai Péter

A találkozó után következett az érem- és kupaátadás, aztán meg az ünneplés

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

tolsó bajnoki mérkőzésén az aranyérem volt a tét a DKKA U22-es csapatának az NB II-es felnőttbajnokság délnyugati csoportjának szombati, hazai rangadóján a PEAC ellen. Kovács István együttese az élen egypontos előnnyel várta a mérkőzést, azaz számukra már a döntetlen eredmény is a bajnoki címet jelentette volna.

DKKA – PEAC 29–21 (13–11)

DKKA: Hlogyik – Agócs, Papp, Matucza, Pál 3, Román 13 (2), Schatzl 3. Csere: Szalma, Kósa (kapusok), Keresztes, Varjas, Kecskés 8, Gajdos, Ujházi, Gál, Percze 2. Edző: Kovács István.

Az első félidőben 7–7-ig még tudta tartani a lépést a Pécs a hazaiakkal, a Kohász utána rendre két-, majd háromgólos előnyre tett szert, ami a játékrész utolsó másodpercében kapott góllal kettő maradt a szünetre.

A folytatásban aztán fantasztikusan, nagy tűzzel és pontosan játszottak a lányok, a 34. percre 16–11-re vezettek. Azonban a DKKA-henger itt nem állt meg, a 38. percben 18–12, rá négyre pedig már 21–12 volt az előny a kiváló védőmunkának és az eredményes támadójátéknak köszönhetően. Innen pedig már nem volt más dolga a csapatnak – amelyet a felnőttegyüttes tagjai és szakmai stábja is buzdított a lelátóról –, mint jól sáfárkodni a komoly előnnyel. Ezt pedig egy másodpercig sem fenyegette veszély a lefújásig. Ami után jöhetett a hatalmas ünneplés, majd az érem- és kupaátadás, amit a Baranya megyei szövetség – mint ennek a csoportnak a rendezője – versenybizottságának elnökétől, Szabó Attilától vehetett át a Dunaújvárosi Kohász csapata.

A találkozó után következett az érem- és kupaátadás, aztán meg az ünneplés
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában