A szezon eddig legjobb idegenbeli játékát nyújtották

2021.05.16. 20:30

A bajnoki után a ligakupa döntőért

Kiélezett mérkőzés után szenvedett vereséget pénteken Mosonmagyaróváron a szezon legjobb idegenbeli játékával a DKKA együttese. A csapatra ma 17 órától a Vasas elleni ligakupa-elődöntő visszavágója vár, ahol viszont nem lehet gond az újabb győzelem és a fináléba jutás.

Gallai Péter

Fotó: LI

A találkozó 28–25 lett a harmadik helyen álló Mosonmagyaróvár javára, ami után Vágó Attila, a DKKA vezetőedzője csak dicsérni tudta együttesét.

A mérkőzés utáni értékelésében azt mondta, nagyon élvezetes, kiélezett, valamint nagy tempójú kézilabda-találkozót láthattak a kilátogató szurkolók.

– A vereség ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra, idegenben biztos, hogy a szezon legjobb játékát nyújtottuk. Sajnos a félidei háromgólos vezetés után a második játékrészben nem volt már olyan extraklasszis teljesítményünk a kapuban, és a támadások befejezésében is jöttek a hibák szélről, illetve átlövésből is kevesebb gólunk született – mondta.

A Vasast az első meccsen tizennyolc góllal múlta felül a Kohász együttese

Megjegyezte, bár nem szokott ezzel foglalkozni és nem bírálni akar, de érzett pár olyan kétes szituációt, amikor lehet, téves játékvezetői ítélet született fontos pillanatokban. Bár nyilván ezzel a másik fél is így van, s azért videón vissza kell nézni ezeket az eseteket. Mindez azonban semmit sem von le az MKC győzelmének értékéből, hiszen többször fel tudtak állni, sikerült visszakapaszkodniuk a mérkőzésbe.

Az említett remek kapusteljesítmény egyik főszereplője Anastasija Babovic volt, aki arról beszélt, hogy az első félidőben nagyon energikusan és együtt küzdöttek, részéről is több bravúrt tudott hozni. Utána kezdtek fáradni, ezért jöttek a hibák, ennek ellenére fontosnak tartja, hogy csapatként végig harcolták a hatvan percet.

Hétfőn a Vasas a ligakupában, pénteken a Kisvárda következik a bajnokságban Román Dorináék számára Fotó: Laczkó Izabella

Gyurka János, az MKC vezetőedzője: – A szurkolók, a nézők szempontjából valóban élvezetes, izgalmas mérkőzés volt atalálkozó, edzői szempontból azonban elég szélsőséges. A Dunaújváros rutinos kézilabdázói ugyanis minden gyengébb periódusunkat azonnal kihasználták. Így a második félidőben megpróbáltunk olyan iramot menni, amiben várható volt, hogy elfárad az ellenfelünk. Ez sikerült is, amiért jár a gratuláció a játékosoknak, akik óriási akarattal, szívvel játszottak, rengeteget dolgoztak ezért a sikerért.

A DKKA számára rövid pihenő jutott, hétfőn17 órától a Vasas elleni idegenbeli ligakupa-elődöntő vár a lányokra. Ám ez a mérkőzés még így sem okozhat gondot, hiszen az első felvonást 40–22-re nyerte a Kohász, azaz már csak formalitás lesz az NB I/B keleti csoportját vezető Vasassal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában