kézilabda

2021.04.18. 21:08

Ez formalitás volt, kijutottunk a vb-re

Miután pénteken huszonhét góllal nyert a magyar női kézilabda-válogatott Olaszország ellen a világbajnoki selejtező első mérkőzésén, a vasárnapi, szintén érdi visszavágóra csak a formalitás miatt volt szükség. Miután az ellenfél feladta pályaválasztói jogát, ezért volt a második meccs is Magyarországon.

Gallai Péter

Ezen pedig még az elsőnél is nagyobb kiütést mértek a lányok a jobbára munka mellett kézilabdázó ellenfél csapatára.

A második fél­időben újoncot avatott a válogatott, a dunaújvárosi születésű és nevelésű kapus, Csapó Kyra, aki 2020 nyarán igazolt a ­DKKA-tól a Debrecenhez, bemutatkozhatott a nemzeti együttesben. Debütálását több védéssel tette emlékezetessé.

Olaszország – Magyarország 12–41 (5–17)

MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 6, Kiss N. 2, Szucsánszki, KISFALUDY 4, Szöllősi-Zácsik 3, Schatzl Nadine 1. Csere: CSAPÓ KYRA (kapus), Tomori Zs., Lakatos R. 4, Háfra N. 4, Tóvizi 3, Vámos P. 3, Csiszár-Szekeres, KLUJBER K. 6 (2), MÁRTON G 5. Szövetségi kapitány: Elek Gábor.

Elek Gábor így értékelt az nso.hu-nak: – Elvárható volt tőlünk a kettős győzelem és a kvalifikáció. Az első öt és az utolsó tíz perc kivételével szenzációsan működött a védekezésünk, és az is látszott, hogy nagy fizikai fölényben voltunk a riválissal szemben. Örömteli, hogy a játékosok élvezték ezeket a mérkőzéseket, hogy koncentráltan és motiváltan teljesítették a feladatot.

A magyar válogatott a két mérkőzés után 87–31-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és kijutott a spanyolországi világbajnokságra.

Vezető képünk archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában