labdarúgás

2021.04.06. 20:00

A sereghajtó nagy sikere Rácalmáson

Nem alakultak jól a városkörnyéki csapatok szereplései a Horfer Serleg Fejér megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság déli csoportjának 14. fordulójában. A Sárszentágota – Nagyvenyim mérkőzés betegségek miatt elmaradt, de ettől még stabilan őrzi első helyét a Nagyvenyim.

Horváth László

Beloianniszi feltámadás Rácalmáson – utalhatunk a mögöttünk hagyott ünnepre is a találkozó menetét látva.

Rácalmás – Beloiannisz 3–4 (2–1)

Rácalmás: Farkas – Tábi, Cserkuti, Juhos, Kis, Horváth, Balogh, Südi, Pék, Mészáros (Hotváth R. 66.),

Beloiannisz: Gyuró – Kiss, Sztefopulosz, Szabó, Tóth, Zubulisz, László, Varga, Kiprosz (Bodoki 46. p.), Takács (Varga L. 57.), Eibel.

Az első játékidőben rengeteg helyzetet kidolgoztak a hazaiak, ezekből Cserkuti kétszer is betalált a Beloiannisznak a 18. és a 35. percben. Válasz csak egyszer érkezett László részéről a két találat között a 24. percben.

A pihenő után a 49. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, az értékesített büntetővel Eibel hozta vissza a belo­ianniszi reményeket. A 71. percben a Rácalmás is büntetőt rúghatott, Horváth lövése a bal kapufáról vágódott a hálóba, így ismét a hazai csapat vezetett. A gól után két perccel Tábit küldte az öltözőbe a második sárga után Koczka László játékvezető. Az ember­előnyt az ellenfél ki is használta, a 78. percben Bodoki két védő között kiugorva tolta meg a kapott labdát, és ezzel kiegyenlített. A 82. percben nagy birkózás ment a hazai kapu előtt, ebből Zubulisz előtt nyílott gólszerzési lehetőség, aki aztán nem is hibázott, és beállította a végeredményt.

A Rácalmás a helyzetek alapján az első félidőben eldönthette volna a találkozót. A szünetet követően még mentették a pontokat, de végül az ellenfél nagy hajrája és a kiállítás a Beloiannisz javára döntötte el a győzelem sorsát.

Kékben a beloianniszi Zubulisz Richárd a 82. percben szerezte a három pontot érő gólt
Fotó: Horváth László

A meccs után kérdeztük az edzőket. Boncz Gábor, Rácalmás: – A lehetőségeinket meg kellett volna ragadni az első félidőben. Az ellenfél játékstílusa nagyban különbözött a mienktől, de ez nem mentesíti a hazai csapat indiszponáltságát. Ennél sokkal jobban tudunk futballozni.

Sztefopulosz Mihalisz, Belo­iannisz: – A második etapban sokkal jobban akartuk a győzelmet és ki is jött a lépés. Igyekeztünk kontrákkal megtörni a rácalmási nyomást. Többször, teljes kitámadással próbáltuk bevenni az ellenfelünk térfelét a gólszerzés érdekében. Igazán boldogok vagyunk a három ponttal, a Rác­almással szemben ez nagy fegyvertény.

A Kulcsnak a Vajta II vendégeként éppen csak szépítő találatra futotta.

Vajta II – Kulcs 3–1 (2–1)

Kulcs: Nagy – Gallai (Kapu 77.), Godó, Pinczés (Lengyel 55.), Posch (Bíró 75.), Molnár (Seres 61.), Mácsfalvi, Plézer, Lencsés, Fehér, Balla.

Gólszerző: Csányi (2., 4.), Móri (50.), ill. Balla (15.).

További eredmények: Dég – Cece 3–3, Nagylók – Lajoskomárom II 3–4, Alap – Besnyő 2–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában