labdarúgás

2021.03.02. 19:41

Új rendszerű folytatás

A Dunaújváros PASE U19-es, U17-es és az U16-os labdarúgócsapatai az ősszel az országos bajnokság alapcsoportjában szerepeltek, és mindhárom gárda a 11. helyen végzett a csoportjában. Február utolsó hétvégéjétől pedig már új rendszerben folytatják a 2020/2021. évi bajnoki sorozatot.

Gróf András

Fotó: HK

Az országos utánpótlás-bajnokságokban az ősszel az ország huszonnégy legjobb együttese két tizenkét csapatos csoportban szerepelt korosztályonként. Mindegyik együttes tizenegy bajnoki meccset játszott, tavasszal pedig további tizennégy mérkőzés vár a csapatokra. Csoportonként minden csapat kétszer játszik az ellenfeleivel.

A csapatok az ősszel megszerzett pontjaikat nem viszik magukkal a tavaszi szakaszba, de az őszi helyezések alapján úgynevezett hozott pontokat kapnak (6, 5, 4, 3, 3, 2, 1, 0).

U19 (2002-ben vagy később született korosztály).

A kiemelt csoportnak nevezett bajnokságokból az őszi legjobb nyolc tavasszal a bajnoki címért küzd meg. A kiemelt csoportok 9–12. helyezettjei az alap csoport 1–4. helyen végző csapataival alkotnak egy nyolcast tavasszal. A harmadik csoport pedig az alapcsoport 5–12. helyezettjeiből áll, itt szerepel a Dunaújváros PASE is a további csapatokkal: Budai FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Vác VLSE, Békéscsaba 1912 Előre, Zalaegerszegi TE FC, Gyirmót SE Győr.

Az U19-es bajnokságból kiesés nincs. Az A csoport győztese a következő idényben indulhat az UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligájában.

U17 (2004-ben vagy később született korosztály).

C csoport: Zalaegerszegi TE FC, Békéscsaba 1912 Előre, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Budai FC, Kecskeméti TE LA, Vác VLSE, Dunaújváros PASE, Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Az A csoport nyolc csapata és a B csoport első négy helyezettje a következő idényt az U19-es kiemelt csoportban kezdi meg. A C csoport utolsó helyezettje kiesik, a következő idényben az U19-es regionális bajnokságban szerepelhet. A többi 11 csapat a következő idényt az U19-es alapcsoportban kezdi meg.

U16 (2005-ben vagy később született korosztály).

C csoport: Újpesti TE, Békéscsaba 1912 Előre, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Zalaegerszegi TE FC, Vác VLSE, Budai FC, Dunaújváros PASE, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia. Az U16-os bajnokságból kiesés nincs. Az A csoport nyolc csapata és a B csoport első négy helyezettje a következő idényt az U17-es kiemelt csoportban kezdi meg. A B csoport 5–8. helyezettje és a C csoport tagjai a következő idényt az U17-es alapcsoportban kezdik meg.

Az U17-es gárda vereséggel kezdte

A DPASE korosztályos csapatai közül az elmúlt hétvégén csak az U17-es gárda lépett pályára.

Békéscsaba – Dunaújváros PASE 3–1 (2–0)

DPASE: Gregus – Ferenczy (Szieber), Takács G., Szabó B. (Rakonczai), Ságodi, Végh P., Stampfel, Szabó R. (Kocsis J.), Hegedűs K. (Némethg K.), Rácz K., Benedeczki. Vezetőedző: Éliás Zsolt.

Góllövő: Mágocs B. (29. p.), Zahorán (41. p.), Lőrinczi (78. p.), illetve Stampfel (77. p.).

A korosztályos csapatok következő mérkőzései a hét folyamán. U19: DPASE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia (március 3. 13 óra),

Gyirmót SE Győr – Dunaújváros PASE (március 6. 11 óra).

U17: DPASE – KTE Labdarúgó Akadémia (március 7. 11 óra).

U16: DPASE – Szeged-Csanád G.A. (március 3. 11 óra).

Regionális bajnokság közép-nyugat, U15: Pécsi VSK – DPASE (március 6.)

U14: Pécsi VSK – DPASE (március 6.).

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában