Sokféle versenyszám

2021.03.01. 21:36

Remekelések az évadnyitón

Vasárnap a Fabó Éva Sport­uszoda adott otthont a Pentele Solar Kupa uszonyosúszó-versenynek, ahol összesen száznyolcvanan álltak rajtkőre.

Horváth László

Izgalmasan indult az év a Búvársuli Egyesületnek, mivel Eger helyett Dunaújvárosban rendezték a Magyar Búvár Szakszövetség idei versenysorozatának nyitó futamait.

A hirtelen változás azonban egy cseppet sem hozta zavarba a házigazdát. Már csak azért sem, mert a támogatók, segítők és a szülői munkaközösség együttes munkája ezúttal is zökkenőmentes, profin megrendezett versenyt eredményezett.

Gurisatti Róbert és Gurisattiné Nagy Edina

Gurisatti Róbert a hivatalos percek előtt így fogalmazott röviden: – nagy köszönet minden segítőnknek, hogy ilyen gyorsan tető alá tudtuk hozni az eseményt. Száznyolcvan versenyző jött el, aminek nagyon örülünk. A rendkívüli helyzetben talán még profitálhatunk is a hazai pálya nyújtotta hangulati előnyből. Nagyon bízom benne, hogy ki is használjuk!

Az országos versenyen tizennyolc búvársulis versenyző indult, akik végül összesen: 5 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek Fotók: Horváth László

A búvársulisok másik csapata részéről Gurisattiné Nagy Edina, az egykori DVCSH együttesének vezetője elmondta, nagyon készültek a versenyre, és várták. Sajnos sok edzés kimaradt, valamint kevesen is vannak, így hatan-heten indultak az érmekért, helyezésekért. A tisztes helytállásért küzdenek majd. Továbbá nagyon fontos számukra a kimozdulás, a versenyhangulat.

A kupán a cápa korosztálytól a felnőttekig zajlottak a küzdelmek. Versenyszámok: 50 m, 100 m, 200 m, 400 m gyors­úszás, valamint 100 m és 400 m felszíni úszásnemben. Tizennyolc búvársulis versenyző indult, akik összesen 5 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek.

Sokféle versenyszámban, kicsiktől a felnőttekig voltak indulók

Egyéni versenyszámokban a dobogósok, gyerekkorcsoport: Kunszt Balázs Emil 3 ezüst, Aszlajov Alexander 1 arany, 2 bronz, Szabó Lotti 1 ezüst. Serdülő korcsoport: Gurisatti Róbert 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz, Aszlajov Attila 2 arany, Németh Nóra 1 ezüst, 1 bronz. Ifjúsági korcsoport: Kövesdi Csenge 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz. Felnőtt korcsoport: Rendes Linda Stella 1 bronz. Váltószámban, gyerekkorcsoport mix 4x50 m gyors­váltó: Kunszt Balázs, Szabó Lotti, Borbé Csenge, Aszlajov Alexander bronzérem. A dobogóról lemaradt versenyzők: Borbé Csenge, Szabó Zsombor Antal, Füsti Domonkos, Papp Norina, Borbé Attila, Csepecz Zsolt, Aszlajov Dorottya, Szabó Flóra, Tamás Dávid, Hetyei Imre Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában