röplabda

2021.03.22. 21:54

Pozitívum, legalább nem volt hideg a terem

A röplabda Extra­liga kvalifikálókörének második fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap este a Kecskemét RC vendégeként szenvedett vereséget.

Gróf András

. DKSE-Dág Községi Sport Egyesület felnőtt féri rőplabda bajnokság Dunaújváros Sportcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH..

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kecskeméti RC – DKSE 3:1 (-20, 18, 22, 20)

KRC: Nagy J., Gebhardt N., Krupánszki, Kaszap, Rabeka, Argilagos, Stréli (liberó). Csere: Horváth B., Szabó B., Szabó K., Kandulinski, Tüske (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

DKSE: Garrett, Ambrus, Bohnicsek, Boa Sz., Tomanóczy B., Duman, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Balázs B., Laczi, Hatvany Zs., Kecskeméti B., Mészáros D., Majoros, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szerdán a MÁV Előre ellen mindenképpen nyerni kell
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Jól indult az újvárosiak számára a találkozó, hamar hárompontos előnyre tettek szert, de 7:5-re már a házigazdák vezettek. Ezt követően felváltva estek a pontok, majd a szett közepén egy remek sorozatnak köszönhetően öt ponttal elhúztak a vendégek, ami kitartott a játszma végéig. A folytatásra összekapta magát a Kecskemét, és a zsinórban megnyert három játszmával otthon tartotta mindhárom bajnoki pontot.

Tomanóczy Tibor: – Megvolt az esélyünk a győzelemre. A végjátékokban azonban nem a biztos alapjátékot választottuk, hanem túlvariáltuk a dolgokat. Megérdemelten nyert a Kecskemét, mert egyszerűen, hatékonyan teljesítettek. Türelmesen játszottak, kivárták a hibáinkat. A mérkőzés pozitívuma, végre olyan teremben tudtunk pályára lépni, ahol volt fűtés. Ugyanis zavarta a felkészülésünket az a tény, hogy a múlt hét közepe óta a Dunaújváros Sportcsarnokban se fűtés, se meleg víz nincs. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e ebben változás, ugyanis a héten két első osztályú bajnoki mérkőzést is rendezünk hazai pályán. Szerdán este a MÁV Előre Bericap ellen azonban minden körülmények között nyernünk kell.

Dávid Zoltán: – Ezúttal is nehézkesen indult számunkra a mérkőzés, de sikerült visszarázódnunk, és győzelemmel folytattuk a kvalifikálókört.

További eredmény: MÁV Előre Bericap – Kistext 0:3, Dág KSE – Debreceni EAC 0:3.

A harmadik fordulóban szerdán a dunaújvárosiak ezúttal a MÁV Előre Bericap gárdáját fogadják hazai környezetben 20 órától. A tabella állása: 1. Kistext 6 pont, 2. Kecskeméti RC 6, 3. DKSE 3, 4. DEAC 3, 5. MÁV Előre Bericap 0 pont, 6. Dág KSE 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában