Bácsvíz Kupa

2021.03.29. 21:34

Kiváló szereplés Kecskeméten

A napokban Kecskeméten rendezték meg a Bácsvíz Kupát, amelyen a dunaújvárosi Búvársuli Egyesület tizennégy fővel képviseltette magát. Az uszonyosúszó megmérettetésről ezúttal is szép eredményekkel térhettek haza a sportolók.

Horváth László

A versenyt Gurisatti Róbert edző értékelte. Elmondta, szerencsések voltak, mert már edzésben érte a csapatot a kecskeméti viadal. Ráadásul gőzerővel készülnek a két hónap múlva esedékes országos bajnokságra és az utána következő kaposvári versenyre is „gyúrnak”, tehát edzésből álltak rajthoz.

– Külön öröm számomra, hogy ezen alkalommal is nagyon ügyesen úsztak a gyerekek. Kivétel nélkül le a kalappal mindenki előtt! Igazából arra számítottam, hogy kicsit fáradtabbak lesznek, de egy-két számban még óriási meglepetést is szolgáltattak. A versenynap talán egyik legkiemelkedőbb úszójának Aszlajov Attilát nevezhetjük, aki magához képest is nagyon sokat javított, két egyéni számban pedig aranyat szerzett. Összességében elégedettek vagyunk az eredményekkel. Folyamatosan készülünk a következő erőpróbákra – hallhattuk a kecskeméti verseny utáni összegzést Gurisatti Róberttől.

Kecskemét után a dunaújvárosi Búvársuli Egyesület tagjai legközelebb Kaposváron ugranak vízbe – várhatóan hasonló szép eredményekkel Fotó: Búvársuli

A Bácsvíz Kupán ismét a cápától a felnőtt korosztályig zajlottak a versenyek az alábbiak szerint: 50, 100, 200 gyors­úszás, 100 m, 200 m és 400 m felszíni úszás, valamint 50 m búvárúszás. A Búvársuli versenyzői közül egyéni versenyszámokban a dobogósok, cápa korcsoportban Borbé Csenge 1 bronz. Gyerek korcsoportban Kunszt Balázs Emil 4 ezüst, Szabó Lotti 1 ezüst. Serdülő korcsoportban Gurisatti Róbert 2 ezüst, Aszlajov Attila 2 arany, 1 ezüst, Németh Nóra 1 arany, 1 ezüst, 2 bronz. Ifjúsági korcsoportban Kövesdi Csenge 2 ezüst, 1 bronz. Felnőtt korcsoportban Rendes Linda Stella 1 ezüst, 2 bronz. Váltószámban a lány ifjúsági korcsoportban 4x100 m felszíni úszásban az Aszlajov Dorottya, Kövesdi Csenge, Szabó Flóra, Németh Nóra négyes aranyérmet szerzett. A dobogóról most lemaradt, de nagyon szép helyezéseket elérő versenyzők: Füsi Domonkos, Papp Norina, Borbé Attila, Csepecz Zsolt.

Összesítésben tehát négy arany-, tizenkét ezüst-, valamint hét bronzérem lett a klub mérlege.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában