DKKA

2021.03.03. 20:45

Fordulatos, nagyon küzdelmes meccsen behúzták a rangadót

Négypontos derbit játszott szerdán zárt kapuk mögött a Dunaújvárosi Kohász KA együttese, amikor az Alba Fehérvár csapatát fogadta bajnoki találkozón. A hatvan perc sok izgalmat és egyben hibát is hozott mindkét oldalon, de ebből a Kohász jött ki jobban, a lányok hatalmasat harcolva roppant értékes sikert arattak.

Gallai Péter

2021.03.03. Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia-Alba Fehérvár Kézilabda Club felnőtt női kézilabda mérkőzés Sportcsarnok Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A csapatok között két pont különbség volt a meccs előtt a tabellán a székesfehérváriak javára. A hazaiaknál betegség miatt kérdéses volt Ferenczy Fruzsina szereplése, de tudta vállalni a játékot.

DKKA – Alba Fehérvár 27–24 (13–13)

DKKA: Wéninger – Mihály 1, Barján 2, Dabevska, Bulath 12 (8), Szalai 6, Kazai 1. Csere: Hlogyik (kapus), Ferenczy 1, Horváth 2, Fodor, Krupják-Molnár, Schatzl, Nick 2, Román. Vezetőedző: Vágó Attilal.

Alba Fehérvár: Pijevic – Szarka 2, Triscsuk 6 (4), Besszer, Boldizsár, Bardi 4, Töpfner 3. Csere: Dányi (kapus), Afentaler 1, Gyöpös, Gerháth 2, Háfra L. 1, Temes 4, Rózsás, Varga, Szabó-Májer 1. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Kiállítások: 2, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 8/8, ill. 4/4.

Nagy elánnal kezdtek a csapatok, a vezetés hol az egyik, hol a másik félnél volt. 6–6 után, a 12. percben Triscsuk passzív játéknál harcolt ki hetest, és lőtt belőle gólt, amiért Vágó Attila majd felrobbant mérgében, s miután egy eladott labda után Töpfner lerohanásból is betalált, egyből időt kért, hiszen először vezetett kettővel az ellenfél. A megbeszélést követően gyorsan egyenlített a Kohász, hogy aztán megint egy ide, egy oda legyen az előny. 10–10 után Bulath remek passza találta meg a felfutó Nicket, majd Wéninger védése és egy lerohanás végén Horváth révén először volt a Kohásznál a két fás fór.

Az utolsó percekben azonban megint a DKKA hibázott többet, így a szünetre megint egál lett az állás.

Bulath Anita nagyot játszott, tizenkét gólt szerzett
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A szünet után az Alba tudott jobban élni a hazai hibákból, a 34. percben 14–17-nél már három volt a dunaújvárosi hátrány, ezért Vágó Attila megint időkéréssel próbált rendet tenni. Ezt követően csapata átállt a kapus nélküli, 7 a 6 elleni és két beállós játékra. Ez bevált, mert gyorsan megint sikerült egyenlíteni, hogy aztán a rontott akciók után ismét kettővel a Fehérvár vezessen (17–19). Ezután újfent a Kohász zárkózott fel, majd a félidő derekán a remeklő Bulath büntetőjével megint a hazaiak mentek kettővel (21–19). A felek egymás hibáiból próbáltak élni, ami ezt követően megint a vendégeknek sikerült jobban, 22–22. Sportszerű, de egyre nagyobb csata alakult ki, 24–24-ig semmi nem dőlt el, amikor már csak öt perc volt hátra. Szalai szép góljával megint a Kohásznál volt az előny, majd támadóhibát fújtak az Albánál, nagy lehetőség előtt állt a csapat, de Barján lövését védte Pijevic. Szerencsére a másik oldalon Babovic is ziccert fogott, a kiváló védekezés után pedig másfél perccel a lefújás előtt a ­DKKA támadhatott. Ebből Horváth hétméterest és kiállítást harcolt ki, amit a remeklő Bulath kíméletlenül bevágott. Miután a fehérváriak az utolsó akciójukat elrontották, maradt még arra idő, hogy Bulath zseniális csellel helyzetbe hozza magát, és góljával megkoronázza a saját és csapata teljesítményét.

A lefújás után pedig jöhetett a lányok örömtánca, hiszen nagyon fontos sikert és pontokat szerzetek, amivel feljöttek a tabella kilencedik helyére.

A folytatásban szombaton 17 órától a ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Mosonmagyaróvárral játszik itthon a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában