kézilabda

2021.03.18. 21:53

Fölényes DAC-siker, Holler-pontvesztés

Az NB II-es kézilabda-bajnokság délnyugati csoportjában szereplő Dunaújvárosi AC a szintén tartalékosan kiálló sereghajtó otthonában aratott magabiztos sikert a legutóbbi fordulóban. Így továbbra is a dobogón áll a csapat.

Gallai Péter

Kiskunhalas – DAC 26–40 (17–21)

DAC: Pap, Imre, Markovics 4, Borsos M. 5, Bangó 7, Borsos R. 11, Gerbovits, Jovics 5, Galambos 3, Szláma 1, Márfi 4.

– Az esélyesebbek mi voltunk, és ennek sajnos tudatában is voltak a játékosaim. Nem megfelelő agresszivitással és koncentrációval védekeztünk, ezért rengeteg gólt kaptunk az első félidőben. A folytatásban összekaptuk magunkat, sok labdát szereztünk, könnyű gólokat lőve nagy különbségű győzelmet arattunk – értékelte a mérkőzést Csermák Gábor edző.

A bajnoki elsőségért hajtó dunaföldvári Holler UnFC némi meglepetésre csak döntetlent játszott Rácalmáson a Hőgyésszel (29–29). Ez pedig azt jelenti, hogy a Dunaferr és a Pick Szeged korábbi válogatott játékosa, Törő Szabolcs által irányított csapat több pontot nem nagyon hullajthat már.

A DAC-ban Bangó Ádám hét gólig jutott
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Az utóbbi időben nem találja magát a társaság sajnos. Pedig valahogy fel kell ráznom őket, hiszen március 27-én létfontosságú, akár bajnoki döntőnek is nevezhető mérkőzést játszunk az első helyen álló Nagykanizsával idegenben. Már most erre készülünk minden idegszálunkkal. Persze előtte szombaton kötelező nyerni a Baja ellen, és hozni kell a többi meccset is – mondta.

A tabellát a Tungsram vezeti 27 ponttal és 15 meccsel, a Hollernek 24 pontja van 14 találkozóból, a DAC pedig 21 pont/15 mérkőzéssel áll a harmadik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában