női vízilabda

2021.03.21. 22:33

Ez a rangadó is behúzva

A DUE-Maarsk női vízilabdázói szombaton a hét második bajnoki rangadóját is megnyerték, miután végül magabiztos sikert arattak a koronavírus miatt vezetőedzőjét és több játékosát nélkülöző BVSC csapata ellen.

Gallai Péter

Horváth Brigitta főszerepet vállalt a szombati sikerből, ami után ő is a válogatottal készül

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Budapest

Kőkemény, de egyben tökéletesre sikeredett hetet zártak le a dunaújvárosi vízilabdázók, hiszen múlt szombaton tizenhat év után bejutottak az Euroliga négyes döntőjébe, szerdán otthon legyőzték a Ferencvárost, most szombaton pedig a BVSC-től hozták el a három pontot.

A meccset kiválóan kezdte a vendégegyüttes, a második negyed elején 7–2 után már azt hihettük, hogy el is dőlt a mérkőzés, de aztán a hiányzók ellenére nagyot küzdő hazaiak egy gólra felzárkóztak (7–6). A fordulást követően a DUE-­Maarsk rendezte sorait, így a hátralévő két negyedet megnyerve végül magabiztos sikert aratott. Ezzel pedig továbbra veretlenül a Dunaújváros vezeti a bajnokságot.

A mérkőzést követően Mihók Attila elsőként jobbulást kívánt Petrovics Mátyásnak, illetve a hiányzó BVSC-játékosoknak, és reméli, minél előbb felépülnek és visszatérhetnek.

Teljesen elégedettek lehetnek a három mérkőzéssel

– Egy hét alatt három top meccset játszottunk, viszonylag rövid idő volt felkészülésekre, ennek ellenére az áthangolódások jól sikerültek, és az eredményekkel és a mutatott játékkal is maximálisan elégedettek lehetünk. Tudtuk, a BVSC nem adja olcsón ezt a sikert nekünk, de semmiképpen sem szerettük volna ezt a szép sorozatot keserű szájízzel zárni. Gratulálok a csapatomnak mindhárom találkozóhoz, nyilván a sorozat előtt elfogadtuk volna ezeket az eredményeket, amiket most elértünk – mondta.

A DUE-Maarsk egyik legjobbja Horváth Brigitta volt, aki szintén egyetértett azzal, nagyon nehéz héten vannak túl. – Remekül kezdtünk, aztán a második negyedben sajnos volt egy mélypontunk, amikor felhoztuk az ellenfelet. Szerencsére a gödörből sikerült kimászni a harmadik nyolc percben, utána pedig már tudtuk tartani az előnyünket.

A Petrovics Mátyást helyettesítő Tóth Eszter gratulált a Dunaújvárosnak az Euroliga négyes döntőjébe jutáshoz, illetve a szombati sikerhez.

– Emellett a saját csapatomnak is, mert nagyon kitettek magukért. Főleg, hogy milyen nehézségeink adódtak a hét során. Megtiszteltetés volt őket irányítani – jegyezte meg.

A folytatásban szünet következik a bajnokságban. Eredetileg az olaszokkal és a franciákkal játszottunk volna világliga-mérkőzéseket, de ők nem utaznak el a budapesti tornára. Ezért szerdától szombatig a válogatott hivatalos meccseket vív Görögország, Hollandia, Spanyolország és a Mihók Attila vezette Universiade-csapat ellen. A felnőttegyüttes keretében öten képviselik a DUE-Maarsk színeit: Magyari Alda, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Gurisatti Gréta, valamint Szilágyi Dorottya.

Horváth Brigitta főszerepet vállalt a szombati sikerből, ami után ő is a válogatottal készül
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Jegyzőkönyv, további eredmények és a bajnokság állása

BVSC Zugló – DUE-Maarsk Graphics

8–14 (2–6, 4–1, 1–3, 1–4)

BVSC Zugló: Doroszlai – Farkas 1, Leimeter 2, Koncz, Alaksza N., Gyöngyössy A. 1, Gémes. Csere: Takács 1, Gasparics, Alaksza D. 1, Mihály 2, Kovács, Torkos. Megbízott edző: Tóth Eszter.

DUE-Maarsk: Magyari – Szilá­gyi 4, Gurisatti 1, Horváth 4, Mahieu 2, Garda 1, Ziegler. Cs.: Pál 1, Szabó, Szellák 1, Huszti, Mucsy, Sümegi. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 4/15, ill. 6/9.

Gól ötméteresből: 1/2, ill. 1/1.

További eredmények: Szeged – UVSE 11–19, Eger – III. Ker. TVE 11–13, Tatabánya – Szentes 5–6, Bp. Honvéd – FTC 3–23.

Az állás: 1. DUE-Maarsk 46 pont/16 mérkőzés, 2. UVSE 45/16, 3. BVSC 39/17, 4. FTC 37/17, 5. III. Ker. 22/17, 6. Szentes 20/17, 7. Szeged 18/16, 8. Eger 13/16, 9. Tatabánya 6/17, 10. Honvéd 0/17.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában