jégkorong

2021.03.15. 21:44

Elkezdődött a hokiban az Erste Liga hajrája

Kialakult a jégkorongozók Erste Ligájának négyes döntője. Három párharc hamar eldőlt, meglepetésre az alapszakaszt nyolcadik helyen zárt Opten Vasas hét mérkőzésre kényszerítette az alapszakaszt nyerő Corona Brassót. Végül is 4–3-as összesítéssel a brassóiak kerültek tovább.

Agárdy Csaba

Az Acélbikák tavaly nagy csatákat vívtak a csíkszeredaiakkal

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A többi ágon gyorsan eldőlt minden: a Csíkszereda a Gyergyót, az FTC-Telekom a MAC Újbudát, a Debrecen az Újpestet verte 4–1-gyel ki. Az elődöntőben már nincs párválasztás, a Ferencváros a Csíkszeredával került össze, ami azért nagyon érdekes, mert a legutóbbi bajnokságot nem lehetett befejezni, mert a koronavírus járvány közbeszólt. Ezért megosztott bajnoki címe van a legutóbbi szezonnak, és a két győztes: a Ferencváros és a Csíkszereda.

A másik ágon a Debrecen és a Brassó méri majd össze erejét. Ezekből az összecsapásokból nehéz megállapítani – főleg négy nyert mérkőzés erejéig –, hogy melyik csapat jut a döntőbe. Ami viszont tény, bármi történjen is ebben az évben, nem tudunk majd úgy örülni, tapsolni a győztesnek, mint a korábbi években, mivel a koronavírus ebben mindenkit megakadályoz. Persze nem az újságíró dolga, hogy jósoljon vagy tippeljen, de azért ezúttal tegyük meg: mire számíthatunk? Valószínűsíthető, hogy egy Corona Brassó – Ferencváros Telekom döntőre készülhetünk fel.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában