vízilabda

2021.03.24. 10:30

Az újvárosi csapat többsége most a fővárosban játszik

Pörög az élet női pólósainknál. A kedden délben lezajlott sorsoláson kiderült: a budapesti Euroliga négyes döntőjének első szakaszában a DUE–Maarks Graphics az orosz Dymano Uralochka ellen játszik majd a fináléért, amíg a másik ágon az UVSE ellenfele a görög Olympiakosz Pireusz lesz. A válogatott felkészülési tornája pedig ma kezdődik a fővárosi Tüskeuszodában. A visszalépő olaszok és franciák helyett a Mihók Attila által vezetett magyar Universiade-válogatott ugrik be a sorozatba.

Szabó Szabolcs

Mucsy Mandula is tagja az Universiade-keretnek

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

A torna ma a Magyarország – Hollandia találkozóval kezdődik, amelyet a szurkolók is láthatnak a közszolgálati televízió sportcsatornáján, az M4-en délután fél öttől.

Végletekig kiélezett csatákra számíthatnak a csapat tagjai

Mihók Attilával az újvárosi csapat vezetőedzőjével, valamint az Universiade-keret irányítójával még a kedd délben történt Euroliga-sorsolás előtt beszélgettünk: – Közhely, de igaz, az Euroliga legjobb négy csapata között már tényleg nincs nagy különbség az ellenfelek között, így bárkit is kapunk, az ellen kell majd bizonyítanunk és kivívni a továbbjutást. Ráadásul ez a négyes finálé még nagyon messze van, addig többször is játszunk majd a legnagyobb hazai riválisunkkal, az ­UVSE-vel az alapszakaszban és a két nyert mérkőzésig tartó magyar bajnoki döntőben is. A végletekig kiélezett csatákra számítok. Ami válogatottat illeti, az Universiade-keret szinte folyamatosan alakul, több kiváló kollégával egyeztetve alakítottuk ki a jelenlegi keretet, amelyben szerepet kap az újvárosi Mucsy Mandula, Pál Réka, Brezov­szki Gerda és Szellák Csenge is. Ez kiváló lehetőség a lányok számára, hogy megmutassák, hol is tartanak. A konkrét teljesítményt itt nyilván a győztes és vesztes mérkőzések mérlege határozza majd meg, hanem a mutatott játék. Minden meccsen szeretnénk megnehezíteni az aktuális ellenfél dolgát. Kedden még ismerkedtünk egymással, szerdán pedig élesben játszunk este fél kilenctől a spanyolok ellen. Szeretnénk jól szerepelni a tornán.

Mucsy Mandula is tagja az Universiade-keretnek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Bíró Attila által irányított magyar női válogatott kerete, kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros).

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca ­(UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilá­gyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC).

A szerdai nap programja: Magyarország – Hollandia, 16.30 – tv: M4 Sport, Görögország – Oroszország, 18.30 Magyar Universiade-válogatott – Spanyolország, 20.30.

Visszatérve az Euroliga négyes döntőjére. A Dunaújváros azt a Dynamo-Uralochkát kapta ellenfélül az elődöntőben, amely remek játékkal ejtette ki az utóbbi körben a korábban végső győzelemre is esélynek tartott, a szintén orosz Kirishi csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában