DKKA

2021.03.05. 22:00

A legerősebb rivális jön a ligakupában

Az Alba Fehérvár elleni győzelem sikerélményével várhatja a következő, szombati kihívást a DKKA kézilabda-együttese. Bár a ma 17 órakor kezdődő ligakupa-negyeddöntő első felvonása már sokkal nehezebb feladat lesz a számára, hiszen a sorozatban a lehető legerősebb ellenfelet, a Mosonmagyaróvárt fogadja.

Gallai Péter

2021.03.03. Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia-Alba Fehérvár Kézilabda Club felnőtt női kézilabda mérkőzés Sportcsarnok Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A ligakupában, ahol alacsonyabb osztályú együttesek is szerepelhettek, viszont légiósok nem, a Kohász veretlenül nyerte meg csoportját az NB I/B-s Vasas, Pénzügyőr és Tempo KSE előtt.

Vágó Attila csapata nagyot küzdve fontos bajnokit húzott be szerdán az Alba Fehérvárral szemben, így most felszabadultan kézilabdázhatnak a lányok. Teher nem nyomja a vállukat.

Barján Biankáékra nehéz feladat vár
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Mosonmagyaróvárnak csak két riválisa volt a csoportküzdelmek során, a Budaörsöt és a Gárdony-Pázmándot magabiztosan utasította maga mögé a bajnokságban negyedik helyen álló együttes.

A két csapat nem is olyan régen már találkozott egymással, a szezon első bajnokiján februárban 34–29-re nyert Gyurka János csapata Dunaújvárosban. Akkor Szarková hét gólt dobott, így nem hátrány, hogy a szabályok alapján ő nem léphet pályára ma. A mosonmagyaróváriak az elmúlt bajnoki találkozóikon szerdán a Ferencvárostól kaptak ki (34–31), előtte megverték a Debrecent (28–24), a Győr pedig simán győzte le őket (33–20).

A visszavágót március 30-án rendezik meg.

A negyeddöntők további párosítása: NEKA – Kozármisleny, Göd – Kispest NKK-Vajk, Vasas – Kecskemét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában