Az ifjú Török Fanni első súlyemelő-versenyén aranyérmes lett

2021.02.21. 19:27

Ismét a kilók ellen küzdhettek

A súlyemelők is elkezdték az idei versenyszezont, szombaton Kecskeméten rendezett területi minősítő versenyen harcoltak az érmekért.

duol.hu

Török János tájékoztatása alapján Dunaújvárost hárman képviselték. Hoffmann Károly a felnőtt 96 kg-os súlycsoportban szerepelt. Bár a szakításba a kezdő 60 kiló maradt, de lökésben remekelt, 100 kg-mal új egyéni csúcsot ért el. Ezzel az összteljesítményével harmadik lett.

A hölgyek között lépett pódiumra Török Fanni, a Török család újabb súlyemelő generációjának ifjú képviselője. Ő első hivatalos versenyén nagyon szép, hat jó fogást mutatott be. Harmincnyolc kilós testsúllyal, 15 kg szakítással és 25 kg lökéssel aranyérmes lett.

A harmadik induló Török Péter volt, aki számára a múlt év versenyek nélkül nagyon nehéznek bizonyult. Így most a célja a harmadosztályú minősítés megszerzése volt felnőtt 109 kilóban. Szakításban 100 kg-ot, lökésben 124 kg-ot teljesített, a 224 kilós összetettel második helyezett lett, és elérte a minősítést, így az idei évben országos versenyeken indulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában