sport/vízilabda

2021.02.28. 21:45

Fáradtan sem hagytak kérdést – képgalériával

A nemzetközi kupamérkőzés után szombaton bajnoki mérkőzés várt a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázóira. A lányok, még ha nagyon fáradtak is, hazai pályán simán megoldották a kötelező leckét a Szentes ellen.

Gallai Péter

Szellák Csenge egy góllal zárta a találkozót Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A hétközi római túra után nem sok pihenője volt a csapatnak, azonban a papírforma és az erőviszonyok alapján még így is sima dunaújvárosi sikerre számíthattunk. Így is lett!

DUE-Maarsk Graphics – Hungerit Szentes 13–5 (3–0, 3–2, 2–2, 5–1)

DUE-Maarsk Graphics: Magyari – Szilágyi 5, Gurisatti 2, Mahieu 1, Pál, Mucsy 1, Brezovszki. Csere: Horváth 1, Szabó, Huszti 1, Sajben N., Garda 1, Szellák 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szentes: Füsti – Mácsai, Dömsödi 1, Kolarova, Bonca 1, Kövér-Kis, Polák. Csere: Maczkó (kapus), Varga 1, Kerem, Tóth Cs., Kádár 2, Forgó, Tóth F. Vezetőedző: dr. Dömsödi József.

Gól emberelőnyből: 3/8, illetve 3/12.

Gól ötméteresből: 2/2, ill. –.

Ahogyan várni lehetett, a hazai csapat sokkal jobban kezdte a meccset, sorra lőtte góljait, amire öt után, a második negyed derekán tudott először felelni a Szentes (5–1). A harmadik negyedben 8–2 után a vendégek egymás után háromszor is bevették a dunaújvárosi kaput, azonban mielőtt izgulni kellett volna, kiderült, ezzel el is lőtték a puskaporukat az utolsó negyed harmadik percére. Hiszen 8–5 után ismét a DUE-Maarks elképzelése szerint történt minden, a Szentes nem talált rést a hazai falon, ellenben sorra dobták a lányok a gólokat, hogy a végén magabiztos győzelemnek örülhessenek.

– Jó meccset játszottunk, de az első negyed után már úgy éreztem, minden perce nagy fájdalom nekünk. Mi döntöttünk úgy, bevállaljuk a mérkőzést a római Euroliga-negyeddöntő után, elég sűrű a program, és később nehéz lett volna pótolni. Magam részéről azt gondolom, ez a minőség rovására ment, sebességben és gondolkodásban is elmaradt ez a teljesítmény a tőlünk megszokottól. Fel kell frissülnünk az Euroliga-visszavágóra, ami gyakorlatilag a következő éles meccs lesz, hiszen itt van a nyakunkon. Nagyon szeretnénk győzni, és a tizenhat éve nem látott sikert elérni, de most picit lent vagyunk – értékelt Mihók Attila.

A folytatásban szerdán 19 órakor a sereghajtó Honvédot fogadja az együttes.

Szellák Csenge egy góllal zárta a találkozót
Fotó: Laczkó Izabella

Az UVSE simán

Amíg a dunaújvárosi együttes már szerdán lejátszotta az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzését – 11–11 lett a SIS Roma ellen –, addig a többi találkozót szombaton rendezték meg. A másik magyar érdekelt, a DUE-­Maarsk legnagyobb itthoni riválisa, a csoportelsőként továbbjutó UVSE a spanyol Mataro otthonában aratott 12–9-es sikert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában