DKKA

2021.02.17. 20:00

Ez a kupavereség egészen más volt – több fiatal is bizonyított

A szombati bajnoki mérkőzés után kedden este a Magyar Kupa negyedik fordulójában is megmérkőzött egymással a Kisvárda és a DKKA kézilabdacsapata. A több kulcsemberét nélkülöző Kohász nagyot küzdött idegenben, az utolsó percekig esélye volt a továbbjutásra, de a végjátékban az ellenfél bizonyult pontosabbnak.

Gallai Péter

2021.02.06. Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia-Mosonmagyaróvár NBI női kézilabda bajnoki mérkőzés Fotón: Horváth Gréta Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Három napon belül adódott a visszavágás lehetősége a DKKA együttesének a szombati, kétgólos vereség után. Igaz, ezt legjobbjai nélkül próbálta meg a csapat, ugyanis szombaton a Békéscsaba ellen létfontosságú bajnoki vár a lányokra. Ezért Hlogyik, Bulath, Kazai, Ferenczy és Szalai pihenhetett, a csak tizenhárom játékosból álló keretből pedig Nick sem kapott sok szerepet. Ellenben a fiatalok igen, akik jól éltek a lehetőséggel.

Kisvárda – DKKA 29–25 (15–13)

DKKA: Wéninger, Babovic (kapusok), Takács, Mihály, Barján 7, Horváth 5 (1), Fodor 1, Krupják-Molnár 3, Schatzl 1, Husti 2, Román 3, Dabev­ska 3, Nick.

Ezúttal sokkal jobban játszott a Kohász, mint szombaton, többször vezetett is a találkozón, a 40. percben 20–17-re. Azonban ekkor jött Pásztor a hazai kapuba, aki sorra fogta a helyzeteket, az ötperces gólcsend alatt pedig fordított a Kisvárda. Azonban a DKKA nem adta fel, és 24–24-nél egyenlített, azaz még semmi nem dőlt el. Sőt, az 54. percben is csak egy góllal, 26–25-re vezettek a vendéglátók, azonban ekkor Pásztor megint lehúzta a rolót, sorra védte a lövéseket. Miután a hátralévő időben már nem sikerült a dunaújvárosiaknak gólt szerezniük, csak a Kisvárdának, így végül biztos sikerrel jutottak tovább.

Horváth Gréta is nagyon jól teljesített, öt gólt szerzett a mérkőzésen
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A vereség ellenére Vágó Attila vezetőedzőnek sokkal jobb volt a szája íze, mint a hétvégén, hiába kaptak ki ezúttal több góllal a Kisvárdától. Azt mondta, ez egy nagyon jó találkozó volt számukra, jót játszottak, a fiatalok éltek a lehetőséggel, és nagyon szép egyéni teljesítményeket nyújtottak.

– Amikor a második félidőben védekezést és kapust váltott a Kisvárda, az fordulópont volt. Ekkor visszajöttek ugyanolyan pontatlanságok a befejezéseknél, mint szombaton, illetve a hazai kapus nagyon jó periódust produkált. Mivel kevesen voltuk, azt éreztem, akkor már elfáradt a csapat, nem igazán volt frissesség nemcsak a lábakban, hanem inkább a döntési helyzetekben sem. Azonban hangsúlyozom, hogy nagyon elégedett vagyok a látottakkal, és úgy gondolom, egy-két játékos bizonyította, hogy szerepet kell nekik adni a következő mérkőzéseken – mondta.

Barján Bianka is gratulált együttesének, a fiataloknak és azoknak pedig külön, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, miután mindenki kitette szívét és lelkét a pályára. – Persze voltak rutintalanságból adódó hibák, de nagyon jó érzés volt most ebben a csapatban együttműködni velük. Nagyon büszke vagyok – tette hozzá értékelésében.

A DKKA szombaton 17 órától a sereghajtó Békéscsabát fogadja a bajnokságban, azt a meccset mindenképpen meg kell nyernie az együttesnek a célok teljesüléséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában