röplabda

2021.02.16. 21:54

Esély még van, de ahhoz nyerni kell

A röplabda Extraligában szereplő Dunaújvárosi KSE együttese szombaton a sereghajtó Debreceni EAC együttesétől szenvedett fájó vereséget, de még így is van arra esélye, hogy a rájátszást a legjobb négy között folytathassa.

Gróf András

Fotó: LI

Ehhez azonban a következő három idegenbeli találkozón kell a megfelelő mennyiségű pontszámot begyűjteniük. Az első lehetőség a mai napon lesz, hiszen 19 órakor a Kecskeméti RC vendégeként lépnek pályára a Messzi István Sportcsarnokban. Ezen a mérkőzésen visszavághatnak a hazai, ötjátszmás vereségért. Ezt követi még két idegenbeli találkozó, a VRC Kazincbarcika és a Fino-Kaposvár ellen. A táblázat első három helyezettje, az LV Sport Pénzügyőr, a MAFC-BME és a Fino-Kaposvár gárdája tulajdonképpen már a legjobb négy között van. A fennmaradó egy helyért még három csapat versenyez. A jelenleg negyedik helyezett VRC Kazincbarcika otthon fogadja a Dunaújvárosi KSE, valamint a Kecskeméti RC együtteseit. A hatodik helyen tanyázó Kecskeméti RC az újvárosiak elleni találkozót követően Kazincbarcikára utazik, majd a záró fordulóban a sereghajtó Debreceni EAC együttesét fogadja.

Mészáros Dömötörék (b) Kecskeméten javítanának
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az Extraliga állása: 1. LV Sport Pénzügyőr SE (11 mérk.) 32 pont, 2. MAFC-BME (11 mérk.) 20 pont, 3. Fino-Kaposvár (9 mérk.) 18 pont, 4. VRC Kazincbarcika (10 mérk.) 13 pont, 5. Dunaújvárosi KSE (9 mérk.) 10 pont, 6. Kecskeméti RC (9 mérk.) 9 pont, 7. Debreceni EAC (11 mérk.) 3 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában