Pentele Solar Kupa

2021.02.28. 21:15

A dunaújvárosi évadnyitón remekeltek a búvárúszók – galériával

Vasárnap délelőtt a Fabó Éva Sportuszoda adott otthont a Pentele Solar Kupa Uszonyosúszó Versenynek, ahol száznyolcvanan álltak rajtkőre.

Horváth László

Csapatfotó - nagyítható

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Izgalmasan indult az év a Búvársuli Egyesületnek, mivel Eger helyett Dunaújvárosban rendezték a Magyar Búvár Szakszövetség idei versenysorozatának nyitó futamait. A hirtelen változás azonban egy cseppet sem hozta zavarba a házigazda Búvársuli Egyesületet. Már csak azért sem, mert a támogatók, segítők és a szülői munkaközösség együttes munkája ezúttal is zökkenőmentes, profin megrendezett versenyt eredményezett. Gurisatti Róbert a hivatalos percek előtt így fogalmazott röviden:

A rajt pillanata
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

– Nagy köszönet minden segítőnknek, hogy ilyen gyorsan tető alá tudtuk hozni az eseményt. Száznyolcvan versenyző jött el, aminek nagyon örülünk. A rendkívüli helyzetben talán még profitálhatunk is a hazai pálya nyújtotta hangulati előnyből. Nagyon bízom benne, hogy ki is használjuk!

Gurisatti Róbert és Gurisattiné Nagy Edina
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

A búvársulisok másik csapata részéről Gurisattiné Nagy Edina, a volt DVCSH együttesének vezetője elmondta, nagyon készültek a versenyre, és várták. Sajnos sok edzés kimaradt, valamint kevesen is vannak, így hatan-heten indulnak az érmekért, helyezésekért. A tisztes helytállásért küzdenek majd. Továbbá nagyon fontos számukra a kimozdulás, a versenyhangulat.

Csapatfotó – nagyítható
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Eredmények a nap végén:

A cápa korosztálytól a felnőttig zajlott a küzdelem. Versenyszámok: 50 m, 100 m, 200 m, 400 m gyorsúszás valamint 100 m és 400 m felszíni úszás nemben. 18 búvársulis versenyző indult. Egyéni versenyszámokban a dobogósok, gyerek korcsoport: Kunszt Balázs Emil 3 ezüst, Aszlajov Alexander 1 arany, 2 bronz, Szabó Lotti 1 ezüst. Serdülő korcsoport: Gurisatti Róbert 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz, Aszlajov Attila 2 arany, Németh Nóra 1 ezüst, 1 bronz. Ifjúsági korcsoport: Kövesdi Csenge 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz. Felnőtt korcsoport: Rendes Linda Stella 1 bronz. Váltószámban, gyerek korcsoport mix 4x50 m gyors váltó: Kunszt Balázs, Szabó Lotti, Borbé Csenge, Aszlajov Alexander: bronzérem. A dobogóról lemaradt versenyzők: Borbé Csenge, Szabó Zsombor Antal, Füsti Domonkos, Papp Norina, Borbé Attila, Csepecz Zsolt, Aszlajov Dorottya, Szabó Flóra, Tamás Dávid, Hetyei Imre Gábor. Összesen: 5 arany-, 7 ezüst-, 7 bronzérem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában