Asztalitenisz

2021.01.29. 20:19

Tolnán fogadja a pécsieket a DASE első számú gárdája

Januárban folytatódott az NB I-es asztalitenisz-bajnokság. A Dunaújvárosi ASE első csapata három meccset is játszott. Az újvárosiak ma, választott hazai pályájukon, Tolnán fogadják a pécsi PTE PEAC gárdáját.

Szabó Szabolcs

20191003 Dunaújváros Asztalitenisz edzés a Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesületnél A képen: Furka Tamás Dr. Hanák Tamás, a sportegyesület elnöke, aktív versenyző Fotó: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Laczkó Izabella

Feljutóként remekül kezdte az idényt az NB I nyugati csoportjában vitézkedő Dunaújvárosi ASE első számú csapata. Tavaly ősszel legyőzték a budapesti High Life együttesét, majd a Dunakeszi csapatát is. A járványügyi intézkedések miatt a bajnokság leállt, majd januárban indult újra.

Január 9-én, az újvárosi gárda 13–1-re kapott ki Győrben, majd a 8. fordulóban Tatára utaztak Kovács Domonkosék, bár a találkozót a vendéglátók nyerték 11–3-ra, a bajnoki pontokat mégis a dunaújvárosi csapat kapta, hiszen a tataiaknál egy játékos jogosulatlanul játszott. A 9. fordulóban, a DASE ideiglenes hazai pályán, Tolnán a BVSC Zuglót fogadta. Az újvárosi együttes keményen küzdött, ám végül a zuglói gárda örülhetett (6–8).

Furka Attila, az újvárosiak egyik éljátékosa edzésen sérült meg
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az utóbbi fordulókról, valamint a csapat előtt álló feladatokról a játékosként is visszatérő dr. Hanák Tamás klubvezetőt kérdeztük.

– A járványhelyzet miatt módosult a bajnokság lebonyolítása. Januárban három tanulságos csatát vívtunk. El kell ismerni, az ellenfelek jobbak voltak. Tatán a házigazdák egyik játékosa jogosulatlanul játszott, így mi kaptuk a bajnoki pontokat. A BVSC ellen szoros meccset játszottunk, ám a döntő pillanatokban jobban éltek a lehetőségekkel. Hatalmas öröm és kihívás az első osztályban játszani, ám ez komoly terhelést jelent. Sajnos egy edzés alkalmával az egyik legjobbunk, Furka Attila sérülést szenvedett, visszatérése még kérdéses. Bár nem így terveztük, de én is vállaltam a játékot, valamint Fógel Szilárd is a csapat segítségére sietett – monda el lapunknak dr. Hanák Tamás, akit az egyesület többi csapatáról is kérdeztünk.

– A megyei bajnokságok sajnos még mindig nem kezdődtek el. Vélhetően már nem is lesz mód e szezon lebonyolítására. Az utánpótlás tekintetében hasonló a helyzet. Visszatérve az NB I-es csapatunkra, a vezérhajó működik és teszi, amit megtehet. Csapatedzéseink továbbra sincsenek, egyénileg készülünk, és megpróbálunk jól teljesíteni. Furka Attila sérülése a legrosszabbkor jött, hiszen az átigazolási szezon lezárult, így további erősítésre, pótlásra már nincs mód. Kiemelném Kovács Domonkos játékát, aki hétről hétre magabiztos és nívós teljesítményt nyújt. Küzdünk tovább, ha tartalékosan is, de szeretnénk jó teljesítmény nyújtani szombaton, amikor a remek pécsi PEAC gárdáját fogadjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában