röplabda

2021.01.24. 20:00

Nagy csatában kapott ki a Dunaferr – frissítve

Az éllovas Pénzügyőr kilenc találkozó után is százszázalékos a férfi röplabda Extraligában, amelynek szombati játéknapján házigazdaként négy játszmában nyert a Kecskemét ellen

MTI/Gróf András

Fotó: LI

Az Extraliga szombati játéknapján ismét ötjátszmás küzdelemben szenvedtek hazai pályán vereséget a Dunaújvárosi KSE röplabdázói, így újra csak egy pontot szereztek.

Dunaújvárosi KSE – MAFC-BME 2:3 (-20, 22, 14, -27, -12)

Dunaújvárosi KSE: Garrett, Boa, Tomanóczy B., Bohnicsek, Mészáros D., Duman, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Hatvany Zs., Tamási, Ambrus, Balázs B., Laczi, Majoros. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MAFC-BME: Eke P., Mihalev, Csoma, Yani, Szabó B., Denimir, Bene R. (liberó). Csere: Barkóczy, Benkő, Szabó B., Kovács S. Vezetőedző: Nagy Péter.

A beharangozóban az újvárosiak mestere kiemelte, az első perctől kezdve maximális koncentrációval kell játszani, de ennek a kritériumnak nem igazán tudott megfelelni a csapata. A mérkőzés elején hamar jelentős előnybe kerültek a fővárosiak. A szett közepén Mészáros Dömötör pontjainak köszönhetően sikerült a felzárkózás, de a végjátékban ismét az egyetemisták játszottak jobban.

 

A második játékrész hatalmas fordulatot hozott. A hazaiak végig vezetve, magabiztosan játszottak, ami egyenlítést ért. A harmadik szettben tovább tartott a lendület, ami remek egyéni megoldásokkal is párosul, így tizenegy pont különbséggel nyerte ezt az etapot a DKSE. A negyedik játékrész is jól indult a házigazdák számára, hiszen hamar ötpontos előnyt szereztek. Ez azonban nem törte meg a fővárosiakat, és 19:19-nél ismét nyílt volt a küzdelem. A rendkívül kiélezett végjátékban jobban koncentráltak a vendégek, és ega­lizálták a mérkőzés eredményét. A döntő játszmában sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de végén ismét a fővárosiak akarata érvényesült, ami két bajnoki pontot eredményezett számukra.

Már az elején nagy hátrányba került a DKSE együttese a MAFC ellen

Tomanóczy Tibor: – Gratulálok a MAFC csapatának, amely megérdemelte a győzelmet. Megint úgy kezdtük a találkozót, ahogyan nem lehet, hiszen nagy hátrányba kerültünk. Amíg az ellenfélnél volt két játékos, aki elvállalta a támadásokat, addig nálunk csak egy. A többiek szinte csak asszisztáltak. A végére a nyitásfogadásunk is leromlott, így a játékunk leegyszerűsödött. Ezzel a játékkal, ezzel a hozzáállással nem fogunk a négy közé jutni. Egyszerűen nem érdemeljük meg. Küzdünk, küzdünk, de ez nem elég.

Nagy Péter: – A Dunaújváros az első játszmában sok ki nem kényszerített hibával játszott. Ez a második szettben megfordult, nem tudtunk eredményesen támadni. A negyedik szett végén elsősorban a küzdőszellemünk dominált, ami az ötödik szett végéig kitartott.


Eredmények (a szövetség honlapjáról):

LV Sport Pénzügyőr SE-Kecskeméti RC 3-1 (19, -21, 21, 17)

Dunaferr SE – MAFC-BME 2-3 (-20, 22, 14, -27, -12)

A tabella:

1. LV Sport Pénzügyőr SE 9 – 27- 7 26 pont

2. MAFC-BME 5 3 19-13 15

3. Dunaferr SE 3 4 14-15 10

4. Fino Kaposvár SE 3 2 10- 8 9

5. Vegyész RC Kazincbarcika 3 3 12-11 9

6. Kecskeméti RC 3 5 14-17 9

7. DEAC – 9 2-27 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában