jégkorong

2021.01.03. 21:19

Meccsek sorozatban: kedden a Fradi az ellenfél

Jól kezdődött az év a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói számára, hiszen 2021 első napján a Titánok vendégeként győzelmet szereztek.

Agárdy Csaba

Fotó: Lehoczki Krisztian

Ha a csapat eddigi teljesítményét vesszük figyelembe, ez a siker azért lett lényeges, mert 3–0-s hátrányból fordított a DAB (hosszabbításban 4–3-ra).

Ez talán azt is jelentheti, hogy visszatért a csapat küzdőkedve, aminek hiányára az elmúlt hetekben e hasábokon többször is felhívtuk a figyelmet.

Az új, amerikai kapus, Bacashihua is kellett a pénteki sikerhez
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az új év lévén ne okoskodjunk, de hogy nem biztos, hogy a kritikus megjegyzéseinkkel időnként távol álltunk az igazságtól, idézzük itt az Acélbikák másodedzőjének, Borbás Gergelynek a Titánok elleni mérkőzés utáni nyilatkozatát:

„A harmadik harmadban úgy mentünk ki, hogy nincs veszíteni valónk, csak a szív vihet bennünket győzelemre. Végre láttuk azt a játékot, amire vártunk, a játékosoknak előjött a szívük.”

Vasárnap este Debrecenben léptek pályára a dunaújvárosiak. A DAB az alábbi összeállításban korcsolyázott jégre: Bacashihua – Kovács, Pozsár, Dansereau, Pihlqvist, Szappanos – Jakabfy, Vuorijarvi, Azari, Mazurek, Turcotte – Dósa, Nilsson, Németh, Odnoga, Török – Gebei B., Lencsés, Gebei G., Pinczés, Subotic. Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiegyenlített volt a küzdelem, a dunaújvárosiak szerezték meg a vezetést, a hazaiak azonban fordítottak, de 3–2-nél már ismét a DAB-nál volt az előny, és ezzel az eredménnyel zárult a második harmad. A találkozó lapzártánk után ért véget. A DAB legközelebb január 5-én, kedden lép pályára, a Ferencvárost fogadja 19 órai kezdettel.

A gyerekek mellé

Amennyiben a Covid-19 vírussal szembeni védekezés jegyében hozott, a mindenkor hatályos jogi szabályozásnak megfelelő és a hatóságok ajánlásait figyelembe vevő rendelkezések megengedik, a Magyar Jégkorong Szövetség januárban ismét lehetőséget biztosít azoknak, akik mini és szupermini csapatok mellett szeretnének hivatalos szerepkört betölteni a jégen. A képzés ideje: január 15–16. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában