így nem lehet nyerni

2021.01.24. 19:50

Hét gólt kapott a DAB – frissítve

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata újabb pofont kapott. A nem túl izmos Opten Vasas nyert szombaton Dunaújvárosban Erste Liga-mérkőzésen 7–2-re. És mielőtt bárki is rosszindulatot tételezne fel rólunk, csak egy mondatot idézünk laptársunk, a Nemzeti Sport írásából. „A Vasas Dunaújvárosban osztotta ki az Acélbikák soros pofonját.”

MTI

Fotó: acélbikák

Dunaújvárosi Hírlapnak is megvan a véleménye arról, amit a DAB jégkorongcsapata produkál, de tartjuk ahhoz magunkat, hogy tényeket közlünk, és nem véleményezünk olyan dolgot, amire kevés a befolyásunk. Az viszont tény, a legkitartóbb Acélbikák-szurkolóknál is elpattant a húr a szombati vereség után. Ezért most néhány internetes hozzászólást idéznénk, és szigorúan a legfinomabbakból.

„Senkinek se jó, hogy mindenki fikázza a csapatot, szeretnénk egy tájékoztatást kérni, mert erről a teljesítményről beszél az egész ország, már aki érti a jégkorongsportot, szereti és megpróbálja megérteni. Ez már nem csak lokálpatrióta berkeken belüli kérdés, mert ennél sokkal távolabbi szurkolótársainkat is érinti, akik úgyszintén érthetetlenül és megdöbbenve csalódottak!”

 

„Én megértem mindenki csalódottságát, jómagam is nagyon szomorú vagyok. De még mielőtt pálcát törnénk felettük, el kellene gondolkodni: ennyi jó játékos és már bizonyított edzők miért nem eredményesek? Mi hiányozhat? (Jelzem, semmit nem tudok és nincs szándékomban semmire és senkire utalgatni!) De valami nem kerek a történetben. És ha mim szurkolók is hátat fordítunk nekik, már tényleg nem marad semmijük, amiért kitarthatnának. Mint mondtam, magam is csalódott és szomorú vagyok, de az, aki most hátat fordít, nem is érdemel jobbat.”

„Azt hiszem, jól jönne egy nagytakarítás. Most már úgy is mindegy. Egyesek inkább idegeljék ki más csapat drukkereit. (Bocs) Ez borzalmas volt! Ilyet még soha sem írtam, de alig várom hogy vége legyen ennek a szezonnak számunkra. Ez csak bohóckodás így.”

A bohóckodás túlzás, de hogy valami nincs rendben az biztos. Az a csapat, amelyik jó játékkal megveri a Gyergyót, utána, hogy kaphat hét gólt hazai pályán a Vasastól, amely nem a liga legerősebb együttesei közé tartozik?!

Egy dolognak azért örülhettek szombaton este az Acélbikák hívei, mert a dunaújvárosiak legendája, Ladányi Balázs csinál évről évre jobb csapatot a budapestiekből.

A DAB csütörtökön a székesfehérvári Titánokat fogadja 18 órakor.

DAB – Opten Vasas HC 2–7 (0–1, 2–2, 0–4)

Dunaújvárosi Acélbikák: Bacashihua – Kovács 1, Po­zsár, Dansereau (2), St. Pierre, Szappanos (1) – Gebei B., Vuorijärvi, Azari, Mazurek 1, Turcotte (1) – Dósa, Jakabfy S., Németh, Pihlqvist, Török – Jakabfy Cs., Lencsés, Gebei G., Pinczés O., Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

Opten Vasas: Tóth – Bukor 1, Léránt, Bödök 4 (1), Czakó (1), Révész (3) – Kováts, Ozols, Schmál 1, Szlama (1), Turbucz 1 – Kmec (1), Tornyai, Páterka, Szalma, Veshutkin (1) – Németh, Seregély (1), Csiki, Mattyasovszky, Odnoga. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

Katonai képzés indul a sportolóknak

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályázatot ír ki a 2021. évi felsőoktatási felvételi eljárásban az egyetem államilag támogatott, az államtudományi képzési területhez tartozó nappali és levelezős munkarendű alapképzésre, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló jelentkezők számára. A katonai és a rendészeti képzésekre a sportösztöndíjat elnyerő sportolókat az általuk megjelölt szakra veszik fel.


Gyorsan betaláltak a hazaiak, ám videózás után nem adták meg a találatot. Után viszont a Vasas vezetést szerzett, a 3. percben Bödök Bence középről nem hibázott. A jó iramú első játékrészben több gól nem esett.

Viszont a fordulást követően Bödök a 23. másodpercben volt eredményes egy létszámfölényes megugrást követően. Emberelőnyben szépített a DAB, sőt, négy percre rá egyenlített is, ám ez nem tartott sokáig, mert 24 másodperc múlva Bukor Rajmund a kapu mögül visszatett pakkot vágta a hálóba. A harmadot Keegan Dansereau és Tornyai Gábor ökölharca zárta.

A záró felvonás is gyors Vasas-góllal indult, Schmál Kristóf lépett ki egy tért ölelő átadással, és nem hibázott. A hajrában lehozta kapusát a DAB, ám gólt kapott, és utána még kétszer villantak a vendégek, így végül kiütéses győzelmet arattak.

Dunaújvárosi Acélbikák-Opten Vasas HC 2-7 (0-1, 2-2, 0-4)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában